Μήπως υπεραναλύεις καταστάσεις στο μυαλό σου; Δες γιατί απλά ΔΕΝ σε βοηθάει

LIKE US ON FACEBOOK

Είτε τιμωρείς τον εαυτό σου για ένα λάθος που έκανες την περασμένη εβδομάδα, είτε φοβάσαι για κάτι το οποίο περιμένεις να γίνει αύριο, η υπερανάλυση στο μυαλό σου δεν κάνει σε καμία περίπτωση καλό! Στην πραγματικότητα η υπερβολική σκέψη των πραγμάτων, όχι απλώς δεν σε βοηθάει, αλλά αντιθέτως σου κάνει κακό!

Φυσικά, ο καθένας αναθεωρεί περιστασιακά μια κατάσταση. Αλλά εάν υπερναναλύεις συνεχώς καταστάσεις στο μυαλό σου, πρέπει να πατήσεις ένα pause και να χαλαρώσεις!

Η υπερβολική σκέψη αυξάνει τις πιθανότητες ψυχικής ασθένειας

Μια μελέτη του 2013, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Abnormal Psychology, αναφέρει ότι η υπερανάλυση σχετικά με τις αδυναμίες, τα λάθη και τα προβλήματα σου αυξάνει τον κίνδυνο προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Η υπερανάλυση των καταστάσεων μπορεί να σε οδηγήσει σ’ έναν φαύλο κύκλο που είναι δύσκολο να σπάσει. H βαθιά περισυλλογή κι αναμάσημα των ίδιων σκέψεων μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην ψυχική σου υγεία.

Επηρεάζει την επίλυση των προβλημάτων

Οι έρευνες δείχνουν ότι όσοι σκέφτονται υπερβολικά, πιστεύουν ότι βοηθούν τον εαυτό τους. Ωστόσο, αυτή η κατάσταση επηρεάζει την επίλυση των προβλημάτων. Θα σε κάνει ν’ ασχολείσαι με το πρόβλημα και να μην αναζητάς λύσεις γι’ αυτό.

Ακόμη και απλές αποφάσεις, όπως η επιλογή του τι πρέπει να φορέσεις σε μια συνέντευξη ή ν’ αποφασίσεις πού να πας διακοπές, μπορεί να σε κάνει να νιώσεις σαν να παίρνεις μια απόφαση ζωής. Όμως, όλα αυτά δεν θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια καλύτερη επιλογή.

Διαταράσσει τον ύπνο σου

Η υπερβολική σκέψη φυσικά δεν σ’ αφήνει να κοιμηθείς!

Μελέτες το επιβεβαιώνουν αυτό, διαπιστώνοντας ότι ο στοχασμός και η ανησυχία οδηγούν σε λιγότερες ώρες ύπνου. Όταν τρως χρόνο σκεπτόμενος τα ίδια και τα ίδια ξανά και ξανά, χαλάς τόσο την ποιότητα όσο και την ποσότητα του ύπνου σου!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved