Πάρε ένα λεπτό και σκέψου τα πράγματα που κάνεις αυτή τη στιγμή. Προφανώς για να διαβάζεις αυτό το άρθρο είσαι multitasker, άρα κάνεις πολλαπλά πράγματα αυτή τη στιγμή. Πιθανότατα να ακούς μουσική, να chatάρεις ή να τσεκάρεις τα email σου σε μια ανοιχτή καρτέλα δίπλα από το iPop. Τι γίνεται όμως τελικά με το multitasking και την παραγωγικότητα;

Το ήξερες ότι το multitasking μπορεί να μειώσει την παραγωγικότητά σου έως και 40% και ότι η γρήγορα μετάβαση από τη μια εργασία στην άλλη μπορεί να σε μπλοκάρει και να σε κάνει μη παραγωγικό;

Μπορεί να νομίζεις ότι το multitasking δουλεύει για εσένα και μπορείς να το εξισορροπήσεις, όμως οι ερευνητές σου λένε ότι πιθανότατα να μην σε κάνει τόσο αποτελεσματικό όσο νομίζεις.

Εκτός από τις διακοπές που κάνεις και αποσπάσαι περνώντας από τη μια εργασία στην άλλη, οι ερευνητές διαπιστώνουν ότι αυτή η διαδικασία μπορεί να επηρεάσει και τη γνωστική σου ικανότητα.

Σε σχετικές μελέτες που έχουν γίνει κατά καιρούς, όλοι οι ερευνητές συμφωνούν ότι ο χρόνος που χάνεις με τις εναλλαγές είναι πολύτιμος και το multitasking σε κάνει ξεκάθαρα πιο αργό.

Όταν οι συμμετέχοντες μιας έρευνας έπρεπε να κάνουν γρήγορη εναλλαγή ανάμεσα σε δύο ή παραπάνω εργασίες ή να επαναλάβουν την ίδια εργασία, τα άτομα ήταν εμφανώς πιο αργά όταν καλούνταν να αλλάξουν τα καθήκοντά τους.