Ιδανικά, σε μια σχέση οι σύντροφοι είναι ίσοι. Στην πραγματικότητα όμως, σε κάθε σχέση και γάμο, ο ένας από τους δύο έχει περισσότερες ευθύνες. Είναι πολύ υγιές να συμβαίνει αυτό ανά περιόδους, όμως τι συμβαίνει όταν μόνο ο ένας έχει αναλάβει όλες τις υποχρεώσεις και ο άλλος ζει για την πάρτη του;  Αυτό σίγουρα δεν είναι υγιές και μπορεί να φέρει σοβαρά προβλήματα σε μια σχέση.  Το πρώτο βήμα είναι να συνειδητοποιήσεις εάν στα αλήθεια είσαι απλά ένα χαλάκι και αυτό θα το καταφέρεις εάν απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις. Αν απαντήσεις στις περισσότερες «ναι», τότε κάνε κάτι να αλλάξεις την κατάσταση.

Ξεχνάει πράγματα ο σύντροφός σου;

Ένα άτομο που αγνοεί τα ραντεβού σας, δεν είναι αξιόπιστο. Για παράδειγμα, έχετε ραντεβού στις 8 και δεν εμφανίζεται ποτέ ή έρχεται μισή ώρα αργότερα από την ώρα της κράτησης. Αν αυτό συμβεί μια φορά, επειδή κάτι έτυχε στο δρόμο, είναι εντάξει. Εάν όμως γίνεται συχνά, τότε αυτό είναι ένα θέμα. Δεν είναι ανάγκη να μιλάμε για ραντεβού. Μπορεί απλά να ξεχνάει να κανονίσει κάτι που του έχεις αναθέσει ή να μην προγραμματίζει επιτέλους τις διακοπές που λέτε τόσο καιρό. Σε κάθε περίπτωση, αν η συχνότητα αυτών των γεγονότων έχει αρχίσει να σε ανησυχεί και νιώθεις ότι ο σύντροφός σου δεν είναι αξιόπιστος, τότε ναι ίσως να έχεις γίνει απλά ένα χαλάκι.

Κάνεις εσύ όλες τις δουλειές;

Όλα τα σπίτια έχουν ορισμένες βασικές δουλειές που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να θεωρείται κατοικήσιμο. Ιδανικά αυτές οι εργασίες θα πρέπει να μοιράζονται ανάμεσα στους ανθρώπους που μένουν στο σπίτι. Οκ εντάξει παραδοσιακά ο ρόλος της νοικοκυράς ανήκει στη γυναίκα, αλλά δεν θα πάθει και τίποτα ο καλός σου αν βοηθήσει στη μαγειρική ή πλύνει κανένα πιάτο. Το πιο άσχημο είναι όταν αρνείται με κατηγορηματικό και απότομο τρόπο να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Μην νιώθεις ένοχη να ζητήσεις τη βοήθεια του στη μαγειρική ή να σε ξεκουράσει λίγο βοηθώντας σε σε άλλες δουλειές του σπιτιού. Μην ξεχνάς ότι η μαγειρική στα ζευγάρια, μπορεί να ανάψει και τα αίματα.

Ποιος πληρώνει τους λογαριασμούς;

Το να έχετε κάνει κάποια συμφωνία μεταξύ σας σχετικά με τα οικονομικά, είναι φυσιολογικό. Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό είναι να δουλεύει ο ένας όλη μέρα για να καλύψει όλα τα έξοδα, και ο άλλος απλά να κοιμάται ή να πηγαίνει για καφέδες. Ή να δουλεύετε και οι δυο, αλλά μόνο ο ένας να συνεισφέρει στα κοινά έξοδα και ο άλλος να κρύβει χρήματα για δικές του ανάγκες. Ζευγάρι είστε: εάν έχεις ή έχει κάποια ανάγκη προφανώς θα το πείτε, ώστε να κρατήσετε λίγα χρήματα γι’ αυτό το σκοπό. Δεν χρειάζεται να γίνεται στα κρυφά.

Μήπως ο σύντροφός σου σε υποτιμά;

Εδώ τίθεται ένα σημαντικό ζήτημα: εάν ο σύντροφός σου σε κάνει να νιώθεις υποδεέστερη ή απλά σου μιλάει άσχημα, τότε πρέπει να ξυπνήσεις και να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου. Εάν αυτή η συμπεριφορά, πάει χεράκι χεράκι με τις παραπάνω συμπεριφορές, τότε σίγουρα υπάρχει έλλειψη σεβασμού στη σχέση σου. Και δεν το αξίζεις αυτό. Κανείς δεν το αξίζει. Ο άνθρωπος που αγαπάς δεν θα πρέπει ούτε να σου φέρεται, ούτε να σου μιλάει άσχημα. Οπότε απλά συζήτησέ το κι αν δεν αλλάξει συμπεριφορά σκέψου πολύ καλά πώς θα συνεχίσεις αυτή τη σχέση.