Σκέψεις του υπουργείου Εργασίας έκανε γνωστές η Γερμανίδα υπουργός Εργασίας, Αντρέα Νάλες. Σύμφωνα με την ίδια, οι πρόσφυγες που δεν ενσωματώνονται, θα λαμβάνουν μειωμένα επιδόματα.

Η υπουργός Εργασίας εκτιμά ότι το κόστος για την φροντίδα των προσφύγων το 2016 και το 2017 θα ανέλθει στα 50 δις ευρώ.

Αυτά τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας, την διατροφή και την διαμονή, την περίθαλψη όπως επίσης και για τις διαδικασίες που απαιτούνται για την ενσωμάτωση των προσφύγων στην γερμανική κοινωνία.

Οικονομολόγοι προειδοποιούν πως αν όλα πάνε όπως έχουν υπολογιστεί, τότε η Γερμανία θα χρειαστεί έξτρα δανεισμό.

Όπως γράφει η Γερμανίδα υπουργός Εργασίας, «όποιος φθάνει στην Γερμανία προκειμένου να αναζητήσει καταφύγιο και να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή, θα πρέπει να τηρεί τους κανόνες και τις αξίες μας».

Επιπλέον ξεκαθαρίζει πως «θα μειώνονται τα επιδόματα εκείνων που στέλνουν το μήνυμα ότι δεν επιθυμούν να ενσωματωθούν».

Τέλος, η κ. Νάλες επισημαίνει πως «οι τοπικές αρχές δεν μπορούν να φροντίζουν επ’ αόριστον άπορους πολίτες της Ε.Ε. Αυτό δεν ήταν ποτέ η ιδέα της ευρωπαϊκής ελευθερίας μετακίνησης, που είναι μεταξύ των μεγαλύτερων επιτευγμάτων της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

Πρώτο κέντρο φιλοξενίας για ομοφυλόφιλους πρόσφυγες

Την ίδια στιγμή στην Γερμανία άνοιξε την Δευτέρα το πρώτο κέντρο φιλοξενίας για ομοφυλόφιλους.

Το κέντρο θα έχει την δυνατότητα φιλοξενίας 8 ατόμων.

Ο υπεύθυνος της οργάνωσης που πήρε την πρωτοβουλία για την δημιουργία του κέντρου φιλοξενίας δήλωσε πως «στην παρούσα φάση, 4 άνθρωποι που προέρχονται από το Ιράν, το Ιράκ, τη Συρία και την Αιθιοπία υπέβαλαν αίτημα».