Χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης και αλληλεγγύης έστειλαν πολιτικοί αρχηγοί απ’ όλο τον κόσμο στον λαό της Ισπανίας, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη, το απόγευμα της Πέμπτης. 

Rajoy: Οι τρομοκράτες ποτέ δεν θα νικήσουν ένα ενωμένο λαό

«Οι τρομοκράτες ποτέ δεν θα νικήσουν ένα ενωμένο λαό, ο οποίος αγαπά την ελευθερία, απέναντι στο πρόσωπο της βαρβαρότητας. Όλη η Ισπανία βρίσκεται στο πλευρό των θυμάτων και των οικογενειών τους», ήταν το μήνυμα του πρωθυπουργού της Ισπανίας, Mariano Rajoy.

Trump: Να είστε δυνατοί σας αγαπάμε

Με ανάρτησή του στο twitter o Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη και έστειλε την αγάπη του στην Ισπανία.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, και θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να βοηθήσουμε. Να είστε σκληροί και δυνατοί, σας αγαπάμε».

Obama: Σκεφτόμαστε τα θύματα και τις οικογένειές τους στην Βαρκελώνη

Ο Barack Obama έστειλε το δικό του μήνυμα για το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη λέγοντας:

« Η Michelle και εγώ σκεφτόμαστε τα θύματα και τις οικογένειές τους στη Βαρκελώνη. Οι Αμερικάνοι θα είναι πάντα δίπλα στους φίλους Ισπανούς. Μια αγκαλιά».

Juncker: Στέλνω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων

Τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, στον Ισπανό πρωθυπουργό και στον ισπανικό λαό, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean Claude Jucker, όταν με «μεγάλη θλίψη και αγωνία πληροφορήθηκε την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη».

Στέλνω τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες και τους αγαπημένους των θυμάτων, καθώς και στον πρωθυπουργό Rajoy και τον λαό της Ισπανίας. Οι σκέψεις μου είναι με τους ανθρώπους της Βαρκελώνης.

«Η σκέψη μου βρίσκεται ιδιαίτερα στους ηρωικούς ανθρώπους που έτρεξαν προς τον κίνδυνο να βοηθήσουν τους άλλους και στις δυνάμεις ασφαλείας που εργάζονται για να κρατήσουν τον κόσμο ασφαλή. Η Επιτροπή είναι πλήρως στη διάθεση των ισπανικών αρχών για κάθε αναγκαία βοήθεια. Αυτή η δειλή επίθεση σκόπιμα στοχεύει εκείνους που απολαμβάνουν τη ζωή και μοιράζονται χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους. Ποτέ δεν θα φοβηθούμε από μια τέτοια βαρβαρότητα» αναφέρει στην επίσημή του ανακοίνωση ο κ. Juncker.

Macron: Αλληλεγγύη στην Βαρκελώνη. Είμαστε στο πλευρό σου

Την αλληλεγγύη της Γαλλίας στην Ισπανία εξέφρασε και ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron.

Το μήνυμα του Προκόπη Παυλόπουλου

Τον αποτροπιασμό του για τη «βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη» εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προς τον Βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππο και τον ισπανικό λαό.

Κατόπιν εντολή του κ. Παυλόπουλου, η Ελληνική Πρεσβεία στην Μαδρίτη μετέφερε προς τον βασιλιά της Ισπανίας Φίλιππο και τον Ισπανικό λαό, τον αποτροπιασμό του Έλληνα Προέδρου για την βάρβαρη τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη, καθώς και τα ειλικρινή συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των τραυματιών.

Ελληνικό ΥΠΕΞ: Η σκέψη μας βρίσκεται στη Βαρκελώνη

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έστειλε το δικό του μήνυμα συμπαράστασης στη Βαρκελώνη.

«Η σκέψη μας βρίσκεται στη Βαρκελώνη. Είμαστε συγκλονισμένοι από τη στυγερή τρομοκρατική επίθεση» .

Τσίπρας: Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον Ισπανικό λαό

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε την αλληλεγγύη του στον Ισπανικό λαό και τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.

Μητσοτάκης: Άλλη μια επίθεση στην ελευθερία & τις αξίες μας

Θεοδωράκης: Σπέρνουν μίσος αλλά δε θα θερίσουν φόβο

Ο ποδοσφαιριστής Sergio Ramos έστειλε το δικό του μήνυμα μετά το τρομοκρατικό χτύπημα που έπληξε τη Βαρκελώνη.

«Όχι στην τρομοκρατία. Όχι στη δικτατορία του φόβου».

Ο Cristiano Ronaldo έστειλε επίσης την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.

«Όλη η υποστήριξη και η αλληλεγγύη στην οικογένεια και στους φίλους των θυμάτων».

Photo: elperiodico