Στην ανάγκη να τηρήσουν οι εταίροι τη συμφωνία για το χρέος και να προχωρήσουν άμεσα στην ελάφρυνση του εστίασε σε συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό δίκτυο, CNBC, ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός παράλληλα, διαβεβαίωσε, πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει «όλες τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο».

«Xρειάζονται δύο για να χορέψεις τανγκό. Τώρα είναι η ώρα -όπως εμείς έχουμε ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις μας- και οι εταίροι μας να υλοποιήσουν το δικό τους κομμάτι της Συμφωνίας» επισήμανε ο Υπουργός και ξεκαθάρισε μιλώντας για τις εκλογές στη Γερμανία:

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Καμία εκλογική διαδικασία, είτε σε τοπικό, είτε σε εθνικό επίπεδο, δεν πρέπει να καθυστερεί λύσεις τις οποίες έχουμε ήδη συμφωνήσει

«Ψηφίσαμε δομικές μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού και του φορολογικού συστήματος, καθώς και της δημόσιας διοίκησης. Θαρραλέες αλλαγές, τις οποίες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ποτέ δεν τόλμησαν, ποτέ δεν επιχείρησαν καν. Γιατί δεν το έκαναν; Γιατί οι προηγούμενες κυβερνήσεις αποτελούσαν μέρος του παλαιού συστήματος, που ήταν απόλυτα συνδεδεμένο με εγκαταστημένα συμφέροντα, τα οποία δεν επέτρεπαν στη χώρα να αναπτυχθεί», κατέληξε ο Νίκος Παππάς.