Οι ρυθμοί εργασίας είναι εξουθενωτικοί και πολλές φορές μπορεί να νιώθεις ότι «καίγεσαι» στη δουλειά. Σχεδόν το 50% του συνόλου των εργαζομένων στην Αμερική νιώθουν καταβεβλημένοι από τις εργασιακές απαιτήσεις. Αν νιώθεις κι εσύ κάτι αντίστοιχο, μη βιαστείς να κατηγορήσεις το αφεντικό σου, το φόρτο εργασίας που έχεις αναλάβει λόγω κρίσης ή αποκλειστικά και μόνο το χαμηλό σου εισόδημα.

Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο Concordia και το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ δείχνει ότι έχει η κατανόηση που εισπράττουμε από το σύντροφό μας είναι εξίσου σημαντική με ένα υποστηρικτικό αφεντικό.

Όπως δημοσιεύεται στο περιοδικό Κοινωνική Ψυχολογία και Ψυχιατρική Επιδημιολογία, οι ερευνητές ρώτησαν 1.954 εργαζόμενους από 63 διαφορετικές εταιρείες και ανακάλυψαν πληθώρα θεμάτων που προκαλούν προβλήματα ψυχικής υγείας στο εργατικό δυναμικό. Οι ερευνητές μελέτησαν τα στοιχεία γενετικής και κληρονομικότητας μαζί με στρεσογόνους παράγοντες που βλέπουμε συνήθως στο χώρο εργασίας, όπως η συναισθηματική εξάντληση, η κακή χρήση των δεξιοτήτων, οι υψηλές ψυχολογικές απαιτήσεις, η εργασιακή ανασφάλεια και η έλλειψη εξουσίας.

Όπως φαίνεται η ψυχική υγεία στο χώρο εργασίας επηρεάζεται βαθιά από την καθημερινότητα και την προσωπική ζωή του ατόμου και όχι το αντίστροφο. Η μελέτη δείχνει ότι τα λιγότερα προβλήματα ψυχικής υγείας τα είχαν όσοι ζούσαν με το σύντροφό τους, σε νοικοκυριά με μικρά παιδιά, είχαν υψηλό εισόδημα, λιγότερη εργασία και μεγαλύτερη πρόσβαση σε ένα υποστηρικτικό κοινωνικό δίκτυο εκτός του χώρου εργασίας.

Φυσικά, οι παράγοντες στο χώρο εργασίας εξακολουθούν να είναι σημαντικοί. Τα λιγότερα προβλήματα ψυχικής υγείας αναφέρθηκαν όταν οι εργαζόμενοι δέχονταν υποστήριξη στην εργασία, όταν οι προσδοκίες για αναγνώριση στη δουλειά πληρούνταν και όταν αισθάνονταν ασφαλείς στην εργασία τους.

Ο επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Alain Marchand δήλωσε σχετικά: «Για να διατηρηθεί ένα πραγματικά υγιές εργατικό δυναμικό, θα πρέπει να κοιτάξουμε έξω από το γραφείο ή το σπίτι».