Θέλεις να χάσεις βάρος. Όμως, με το να το λες απλά και μόνο κοροϊδεύοντας τον εαυτό σου, χωρίς να το κάνεις πράξη, δεν καταφέρνεις τίποτα. Το να χάσεις, όμως, κιλά θέλει κόπο, όπως και οποιοσδήποτε άλλος στόχος στη ζωή σου.

Δεν είναι τυχαίο που μόνο ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων τηρούν τα New Year’s resolutions και δεν τα παρατούν κάπου στη μέση της χρονιάς!

Γιατί, όμως, συμβαίνει αυτό; Και τι σχέση έχουν οι σκέψεις σου με την επίτευξη του στόχου σου;

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Oleg Urminsky απ’ το Πανεπιστήμιο του Σικάγο, μια σύνδεση με το μέλλον είναι απαραίτητη για την επίτευξη μακροπρόθεσμων στόχων.

στόχος

Τι εννοούμε: Εάν μπορέσεις να δεις τον εαυτό σου στο μέλλον ως πιο αδύνατο μετά από ένα καλό πρόγραμμα διατροφής σε συνδυασμό με γυμναστική, είσαι στον σωστό δρόμο. Εάν, όμως, κοιτάς στο μέλλον και βλέπεις έναν άλλον εαυτό σου, τότε απομακρύνεσαι απ’ τον στόχο σου και το πιθανότερο είναι να καταλήξεις να κάνεις μια εξαντλητική δίαιτα, την οποία θα παρατήσεις μετά από ένα διάστημα!

Για να μην ξεφεύγεις απ’ τους στόχους σου, θα πρέπει πάντα να σκέφτεσαι τον μελλοντικό εαυτό σου ως κομμάτι του εαυτού σου και όχι σαν κάποιο άλλο άτομο! Εάν σκέφτεσαι ότι στα 30-40-50 σου θα είσαι ένα άλλο άτομο, με εμπειρία την οποία και θα αποκτήσεις στο μέλλον, τότε αποκλίνεις απ’ τον στόχο σου γιατί πολύ απλά αποσυνδέεις εκείνον τον εαυτό σου απ’ τον σημερινό σου και δεν μαζεύεις από τώρα την εμπειρία που θα χρειαστείς στο μέλλον!

Πρέπει να βλέπεις τον εαυτό σου στο μέλλον ως μια βελτιωμένη και πιο έμπειρη «έκδοση» του ανθρώπου ο οποίος είσαι σήμερα κι όχι σαν κάποιον άλλο!

Να θυμάσαι… Όσο μεγαλώνεις δεν γίνεσαι κάποιος άλλος, απλά παραμένεις ο εαυτός σου με κάποιες αλλαγές. Γι’ αυτό φρόντισε τον τωρινό αλλά και τον μελλοντικό σου εαυτό.