Η ψυχική δύναμη είναι να μπορείς να βάλεις σε τάξη τις σκέψεις σου, να διαχειριστείς τα συναισθήματά σου και να συμπεριφέρεσαι παραγωγικά. Και οι τρεις αυτοί παράγοντες επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τη στάση σου απέναντι στα χρήματα και την οικονομική δραστηριότητα. Οι πνευματικά ισχυροί άνθρωποι ελέγχουν τα οικονομικά τους. Διαχειρίζονται τα χρήματά τους με τρόπο που τους επιτρέπει να ζουν σύμφωνα με τις αξίες τους και εργάζονται πάντα προς την κατεύθυνση των οικονομικών τους στόχων.

Πράγματα που οι άνδρες εύχονται να ήξεραν οι γυναίκες!

Συνήθειες των διανοητικά ισχυρών ανθρώπων

  • Δημιουργούν έναν προϋπολογισμό. Ερχόμενος πρόσωπο με πρόσωπο με το πόσα χρήματα κερδίζεις σε μία σχέση με το πόσα ξοδεύεις, μπορεί να προκαλεί αρκετό άγχος. Αλλά οι ψυχικά ισχυροί άνθρωποι έχουν στόχους, και ξέρουν ότι δεν θα τους φτάσουν χωρίς ένα σχέδιο. Ο προϋπολογισμός τους βοηθάει να κάνουν ενημερωμένες επιλογές βάσει των πραγματικών περιστατικών – όχι αγοραστικές παρορμήσεις με βάση τα συναισθήματα.
  • Παίρνουν υπολογισμένα ρίσκα. Οι πνευματικά ισχυροί άνθρωποι δεν επιτρέπουν τον ενθουσιασμό τους για την υπόσχεση μιας μεγάλης αποζημίωσης για να τους κάνουν να πέσουν θύματα πλουσίων προγραμμάτων. Επίσης δεν αφήνουν το φόβο τους να τους κρατήσει από το να επενδύσουν στις σωστές ευκαιρίες. Ξοδεύουν χρόνο για τον υπολογισμό των κινδύνων και ενημερώνονται για τις ευκαιρίες που ταιριάζουν καλύτερα στους οικονομικούς τους στόχους.
  •  Δεν συμμετέχουν σε ανθυγιεινό ανταγωνισμό. Η σύγκριση με άλλους ανθρώπους θα σαμποτάρει τις καλύτερες προσπάθειές σου. Οι πνευματικά ισχυροί άνθρωποι δεν σπαταλούν την ενέργεια τους με το να ανταγωνίζονται για να έχουν το καλύτερο αυτοκίνητο ή το μεγαλύτερο σπίτι. Δημιουργούν τον δικό τους ορισμό της επιτυχίας και παραμένουν επικεντρωμένοι στην πορεία τους.
  • Δεν επιδεικνύουν όσα έχουν. Οι πνευματικά ισχυροί άνθρωποι δεν είναι απαραιτήτως πλούσιοι – αλλά είναι άνετοι με αυτό που είναι. Αισθάνονται καλά για τον εαυτό τους, ανεξάρτητα από το μέγεθος του τραπεζικού τους λογαριασμού. Δεν επιδεικνύουν τα περιουσιακά τους στοιχεία, ούτε το εισόδημά τους.
  • Διαθέτουν πράγματα, τα πράγματα τους δεν τους κατέχουν. Οι ζωές των πνευματικά ισχυρών ανθρώπων δεν περιστρέφονται γύρω από τη συλλογή περισσότερων αγαθών. Φροντίζουν τα υπάρχοντά τους, αλλά δεν είναι παντρεμένοι με αυτά. Είναι σε θέση να μετακομίσουν σε ένα νέο σπίτι, χωρίς, όμως, να έχουν ανάγκη πάντα την πολυτέλεια.
  • Οι οικονομικές τους συνήθειες συμβαδίζουν με τις αξίες τους. Οι πνευματικά ισχυροί άνθρωποι έχουν οικονομικές συνήθειες που αντικατοπτρίζουν τις αξίες τους. Ξοδεύουν το χρόνο και τα χρήματά τους στα πράγματα που τους ενδιαφέρουν περισσότερο.

γυναίκα υπολογιστής