Επίθεση κατά της κυβέρνησης για τα κόκκινα δάνεια και το πόθεν έσχες εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, από το βήμα της Βουλής κατά την διάρκεια της Ολομέλειας για το πολυνομοσχέδιο τονίζοντας ότι: «Τα χειρότερα έρχονται » ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση «Βάφτισε εχθρούς εκείνους που παίρνουν 1.000 ευρώ»
Στην αρχή της ομιλίας του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας επισήμανε πως δεν θα στηρίξει με την ψήφο του το πολυνομοσχέδιο, ενώ μίλησε για το φορολογικό τονίζοντας αυξήσεις στη φορολογία κάνει λόγο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μειμαράκης κατά την Ομομέλεια της Βουλής για τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου.
«Η πολιτική απάτη ο ΣΥΡΙΖΑ. Από την ώρα που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας, άρχισε να υπόσχεται σχεδόν για όλα όσα που φοβόταν. Φαίνεται ότι ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του όχι μόνο δεν φέρνουν καμία βελτίωση αλλά αποκαλύπτονται ουρές. Απέκλειαν μειώσεις συντάξεων και βαφτίζουν εύπορους όσους Παίρνουν κοντά στο χιλιάρικο. Ελεγαν ότι θα ψάξουν πρόσθετους πόρους για να μην μειώσουν τις συντάξεις» επισημαίνει ο ίδιος. «Τα χειρότερα έρχονται» τονίζει ο ίδιος ρίχνοντας βολές κατά της κυβέρνησης.
«Η νέα δημοκρτία θα σταθεί υπέυθυνη απέναντι στις υποχρεώσεις της χώρας. Το αποδείξαμε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».
«Όμως ο κ. Σταθάκης πρόσφατα αποκάλυψε ότι τα κόκκινα δάνεια είναι σε διαπραγμάτευση με τους θεσμούς. Μην τολμήσουν να πουλήσουν τα σπίτια του κόσμου» κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΝΔ για τα κόκκινα δάνεια.
«Τι γίνεται με αυτό το πόθεν έσχες δεν θα μας απαντήσετε; Δεν αισθάνεται κανείς την ανάγκη από την κυβέρνηση να πει δεν είμαι εγώ; Κάνουμε κουίζ; Αυτό δεν βοηθάει τον πολιτικό διάλογο. Το ζητάνε οι συνάδελφοι της πλειοψηφίας. Το ζητάει ο ελληνικός λαός. Το κάνετε για δεύτερη φορά πλαγίως. Βάλατε στην ρύθμιση των 100 δόσεων και τους μεγαλοοφειλέτες που είχαν χρέη και πριν το 2008 και τώρα τους χαρίζετε και άλλα εκατομμύρια σε μια νύχτα. » λέει συνεχίζοντας την επίθεση για το «πόθεν έσχες».
«Το νομοσχέδιο αιφνιδιάζει τους μικροοφειλέτες που μπήκαν στην ρύθμιση. Εσείς είχατε πει πόσο καλή θα είναι αυτή η ρύθμιση. Εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες παγιδεύθηκαν από την κυβέρνηση. Εξαπατήθηκαν. Η ρύθμιση των 100 δόσεων μετατράπηκε σε φιάσκο», συνεχίζει την ομιλία του ο Ευ. Μεϊμαράκης.
«Η κυβέρνηση κάνει την εξίσωση προς τα κάτω. Την αναδιανομή της μιζέριας. Κατασκεύασε άλλον εχθρό. Βάφτισε εχθρούς εκείνους που παίρνουν 1.000 ευρώ. Η δημιουργία εχθρών είναι το λαδάκι που ποτίζει το καντήλι της αριστεράς του τίποτα» υπογραμμίζει κατηγορώντας τη κυβέρνηση.