Μικρο καλάθι κρατάει η κυβέρνηση για τις 15 Ιουνίου. Σε «καθαρή λύση» στοχεύει το ΥΠΟΙΚ στο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, «Θέλουμε καθαρό διάδρομο για να μπορούμε να βγούμε στις αγορές».

«Θέλουμε καθαρό διάδρομο για να μπορούμε να βγούμε στις αγορές» δήλωσε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών για τις διαβουλεύσεις για τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος και εν όψει του Eurogroup της 15ης Ιουνίουενω απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα για το κατά «πόσο είναι πιθανόν  να πάρουμε το QE», αλλά και σε ερωτήαμτα σχετικά με το «τι θα γίνει εάν στις 15 Ιουνίου δεν έχουμε αυτήν την καθαρή λύση». Συγκεκριμένα η ίδια πηγή σχολιάζοντας: «Ας μην κάνουμε εικασίες, εμείς στοχεύουμε στην καθαρή λύση».

Ενδιάμεσες συζητήσεις για  την ένταξη της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ αναμένεται να πραγματοποιηθούν και την Τετάρτη, στο περιθώριο του συνεδρίου που διοργανώνει ο Economist στη Φρανκφούρτη.

Στο συνέδριο θα είναι ομιλητής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ -με βάση το πρόγραμμα- θα συμμετέχουν επίσης το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, καθώς και οι εκπρόσωποι στα κλιμάκια των θεσμών Ντέκλαν Κοστέλο (από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή) και Νικόλα Τζιαμαρόλι (από τον ESM).

Μικρο καλάθι κρατάει η κυβέρνηση για τις 15 Ιουνίου

Μικρό καλάθι φαίνεται πως κρατάει η κυβέρνηση για το αποτέλεσμα του Eurogroup της 15ης Ιουνίου καθώς ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έθεσε ως χρονικό ορίζοντα των προσδοκιών για μία συμφωνία με τους δανειστές έως το τέλος Ιουνίου πλέον, με νέο κρίσιμο σταθμό τη σύνοδο κορυφής, που θα γίνει στις 21 του μήνα.

«Προσδοκούμε ανάληψη πρωτοβουλίας μέσα στον Ιούνιο, πριν δηλαδή αναλάβει η Εσθονία την προεδρία την πρώτη Ιουλίου για οριστική διευθέτηση της κρίσης μέσα από καθαρή λύση απομείωσης του χρέους» δήλωσε ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντηση με Εσθονό ομόλογό του Γιούρι Ράτας.

Και ο κ. Τσίπρας συμπλήρωσε, δίδοντας το στίγμα των κινήσεών του, «λύση να είναι και οπότε είναι να έλθει» και πρόσθεσε ότι «όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο».