Στην εκκένωση του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού των Βρυξελλών και της Grand Place προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις στο Βέλγιο, μετά από μια μικρής ισχύος έκρηξη που σημειώθηκε. Ο ύποπτος «εξουδετερώθηκε», σύμφωνα με τις Αρχές.

Η Βελγική Αστυνομία τόνισε πως η κατάσταση βρίσκεται υπό έλεγχο και δεν υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, ωστόσο, δεν διευκρινίστηκε η κατάσταση της υγείας του δράστη.

Ο ύποπτος, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, δέχθηκε τα πυρά των στρατιωτών οι οποίοι έκαναν περιπολία στον σταθμό.

Ο δράστης φέρεται να φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, ενώ είχε μαζί και μια βαλίτσα, η οποία πιθανότατα είχε επίσης εκρηκτικά.

https://twitter.com/RomanPable/status/877243181863235584?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.rt.com%2Fnews%2F393273-brussels-police-explosive-belt%2F

Ο άνδρας φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ», σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα τον οποίο επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας σε δηλώσεις του υπογράμμισε πως «υπήρξε ένα συμβάν στον Κεντρικό Σταθμό. Έγινε μια έκρηξη (…) ένα πρόσωπο εξουδετερώθηκε από στρατιώτες που βρίσκονταν επιτόπου. Αυτή τη στιγμή, έχει αναπτυχθεί μεγάλος αριθμός αστυνομικών στον σταθμό και όλα είναι υπό έλεγχο».

Ο Βέλγος Εισαγγελέας απ’ την πλευρά του χαρακτήρισε το περιστατικό ως «τρομοκρατική επίθεση».

O ίδιος πρόσθεσε πως αυτή τη στιγμή δεν είναι σε θέση ν’ αποκαλύψει εάν ο δράστης είναι ζωντανός, ενώ ενημέρωσε πως δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία για την ταυτότητά του.

https://www.youtube.com/watch?v=YbHwhXYWVfU

Photo: © Francois Lenoir / Reuters