Τρεις είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από την κακοκαιρία στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Δημάρχου της Καλαμάτας. Ενώ, όπως έχει γίνει γνωστό υπάρχει και μία αγνοούμενη. 

Μία 63χρονη ανασύρθηκε νεκρή από το πλημμυρισμένο ημιυπόγειο που κατοικούσε, ενώ νεκρός είναι και ένας 80χρονος από το χωριό Θουρία.  Παράλληλα αγνοείται η γυναίκα που τον φρόντιζε. Του τρίτου νεκρού δεν έχουν διευκρινιστεί να στοιχεία.

«Έχουμε χάσει τρεις ανθρώπους και μία γυναίκα είναι αγνοούμενη» είπε σε συνέντευξη του ο δήμαρχος Καλαμάτας, Π. Νίκας και εξήγησε ότι «επρόκειτο για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας που διέμεναν σε ισόγειες οικίες».

Ο Δήμαρχος ζητά να τεθεί σε έκτακτη ανάγκη η περιοχή:

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος βρίσκεται σε επικοινωνία με υπουργούς της κυβέρνησης έτσι ώστε να τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα, πολλοί είναι οι άνθρωποι οι οποίοι εγκλωβίστηκαν με τα αυτοκίνητά τους σε πλημμυρισμένους δρόμους και σπίτια πλημμύρισαν.

 

Η 63χρονη γυναίκα, σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Νίκας, έμενε σε ένα ημιυπόγειο, ενώ είχε κινητικά προβλήματα.

Σύμφωνα με όσα γράφει η εφημερίδα «Ελευθερία» η άτυχη γυναίκα έχασε τη ζωή της στην περιοχή Πήδημα της Καλαμάτας.

Η ολονύχτια βροχή είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση πολλών προβλημάτων στην Καλαμάτα. Άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, ενώ ακόμα και σπίτι πλημμύρισαν. Η Πυροσβεστική δέχεται συνεχώς κλήσεις για απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμό ατόμων.

Παράλληλα, οχήματα φέρεται να έχουν παρασυρθεί απ’ τα νερά, δημιουργώντας συγκρούσεις.

Ζημιές και σ’ άλλες περιοχές της Ελλάδας

Ζημιές προκάλεσε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας το κύμα κακοκαιρίας, το οποίο συνεχίζεται και σήμερα, Τετάρτη.

Την Τρίτη οι δρόμοι έγιναν ποτάμια σε Ηλεία, Κυλλήνη και Θεσπρωτία. Αρκετά σπίτι πλημμύρισαν και ξεριζώθηκαν δέντρα. Παράλληλα, η Πυροσβεστικές δέχθηκε πολλές κλήσεις για απάντληση υδάτων και απεγκλωβισμό ατόμων.

Στην Σπάρτη στην περιοχή των Μολάων ανέβηκε η στάθμη των νερών λόγω της ισχυρής καταιγίδας. Οι δρόμοι γέμισαν με νερά και λάσπη, ενώ σε ορισμένα σημεία το οδόστρωμα ήταν αδιάβατο.

Στο Κατάκολο της Ζακύνθου ένας ανεμοστρόβιλος «σάρωσε» τις τριγύρω περιοχές.

Ο Βόλος παρουσίασε επίσης σειρά προβλημάτων απ’ την κακοκαιρία. Οι κάτοικοι ορισμένων περιοχών έμειναν αρκετή ώρα χωρίς ρεύμα, ενώ προβλήματα υπήρχαν στις συγκοινωνίες και τις επικοινωνίες.

Στην Ηγουμενίτσα κίνδυνος υπήρξε όταν το ρέμα στο Καραβοστάσι φούσκωσε και παρέσυρε όχημα οικογένειας τουριστών. Η Πυροσβεστική κατάφερε να διασώσει την οικογένεια.

Ηγουμενιτσα

Προβλήματα υπάρχουν και στην Πελοπόννησο. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος είπε πως οι περισσότερες ζημιές είναι στον Πύργο και στα χωριά τριγύρω.

Τέλος, προβλήματα υπήρξαν και στην Ανατολική Θεσσαλονίκη.  Η Πυροσβεστική Υπηρεσία το βράδυ της Τρίτης δέχθηκε 20 κλήσεις για άντληση υδάτων σε Επανομή, Μηχανιώνα και Αγία Τριάδα.

Η Πυροσβεστική δέχθηκε 170 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στην Καλαμάτα, 30 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στη Σπάρτη, 15 στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά και 11 στην Κυπαρισσία.

Διαβάστε την πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Τετάρτη:

Προβλήματα σε πολλές περιοχές της Ελλάδας λόγω κακοκαιρίας