Παραίτηση δήλωσε ο Πρόεδρος της της Ένωσης Συλλόγων Γονέων – Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου, Αθανάσιος Τσολακίδης, έπειτα απ’ την απόφαση που πήρε ο Σύλλογος του 5ου Δημοτικού Σχολείου της περιοχής για μη ένταξη των προσφυγόπουλων στο σχολείο.

Ο κ. Τσολακίδης στην επιστολή της παραίτησής του σημειώνει πως «μετά τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στην ένταξη των παιδιών προσφύγων στα σχολεία , βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να βάλλομαι, χωρίς να έχω τοποθετηθεί ούτε προσωπικά ούτε μέσω της Ένωσης για το εν λόγω θέμα».

Θυμίζουμε πως ο Σύλλογος με ομόφωνη απόφασή του εξέφρασε την αντίθεσή του ως προς την ένταξη των παιδιών των προσφύγων στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σχολείου. Συγκεκριμένα, οι γονείς των παιδιών απειλούσαν ακόμα και με κατάληψη.

Ο Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης, τοποθετήθηκε επί του θέματος τονίζοντας πως «τα προσφυγόπουλα θα πάνε κανονικά στις τάξεις υποδοχής» ενώ χαρακτήρισε «ακατανόητη» την απόφαση του συλλόγου Γονέων του 5ου Δημοτικού Σχολείου για καταλήψεις.

Ο Νίκος Φίλης παράλληλα έκανε λόγο για «κακή ενημέρωση και προκατάληψη».

Η επιστολή του Α. Τσολακίδη:

«Προς :

Διοικητικό Συμβούλιο Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων

Δήμου Ωραιοκάστρου.

Κυρίες / Κύριοι,

Εδώ και δεκαεπτά έτη υπηρετώ το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα με απόλυτη και αδιαμφισβήτητη συνέπεια , αφοσίωση και διακριτικότητα. Ο μόνος λόγος για τον οποίο θέλησα να συμμετάσχω στην Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Ωραιοκάστρου ήταν προκειμένου να προσφέρω στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τις υπηρεσίες μου , όντας γνώστης των προβλημάτων των σχολικών μονάδων του δήμου μας.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στην ένταξη των παιδιών προσφύγων στα σχολεία , βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να βάλλομαι, χωρίς να έχω τοποθετηθεί ούτε προσωπικά ούτε μέσω της Ένωσης για το εν λόγω θέμα.

Ως εκ τούτου , για λόγους ευθιξίας , υποβάλλω την παραίτηση μου από τη θέση του Προέδρου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Δήμου Ωραιοκάστρου.

Συνεπώς , από σήμερα Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016 , δεν θα συμμετέχω στο Δ.Σ. της Ένωσης και τις αποφάσεις του.

Με εκτίμηση,

Τσολακίδης Αθανάσιος».