Το καμπανάκι του κινδύνου για το Grexit το οποίο είναι πιθανό να ακολουθήσει το ενδεχόμενο Brexit έκρουσαν πάνω από τους μισούς Γερμανούς επιχειρηματίες που ερωτήθηκαν. Όπως μάλιστα τόνισαν, είναι πολύ πιθανό μετά την πρώτη χωρά αποχώρηση να επέλθουν και άλλες μεταξύ των οποίων θα βρίσκεται αυτή της χώρας μας.

Σύμφωνα με επιχειρηματίες της Βρετανίας, «η πιθανότητα ενός Brexit στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την Πέμπτη στη Βρετανία, για την παραμονή ή όχι της χώρας στην ΕΕ θα φέρει επιπτώσεις οι οποίες θα είναι σημαντικές και για τη γερμανική οικονομία, ενώ θα ακολουθήσει τσουνάμι αποχωρήσεων μικρών κρατών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα».

Να τονισθεί πως το 81% των επικεφαλής των γερμανικών επιχειρήσεων, θεωρεί μάλιστα πως οι Βρετανοί αναμένεται τελικά να επιλέξουν την παραμονή στην Ένωση. Οι μισοί πάντως από όσους ερωτήθηκαν προβλέπουν πως «σε περίπτωση Brexit, είναι πιθανή η αποχώρηση κι άλλων κρατών-μελών στη συνέχεια».

Η εν λόγω έρευνα πραγματοποιήθηκε από την «Business Monitor» για λογαριασμό της εφημερίδας «Handelsblatt»και αναμένεται να δημοσιευθεί την Τρίτη.

To 87% των στελεχών των οποίων συμμετείχαν στην έρευνα τόνισαν πως μια «ενδεχόμενη έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε. θα ήταν δυσάρεστη».

Την ίδια στιγμή το 90% του συνόλου εκτίμησε πως «η ίδια η χώρα θα υποφέρει από το Brexit» ενώ το 52% σημείωσε πως «κι άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε. θα αποφασίσουν πιθανόν να αποχωρήσουν».

photo: nterelinsight.com