Επίσημα ανακοίνωσε η Άνγκελα Μέρκελ ότι θα διεκδικήσει τέταρτη θητεία στην Καγκελαρία κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη συνεδρίαση της ηγεσίας του CDU.

Δήλωσα σήμερα στην Εθνική Επιτροπή (του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος, CDU) ότι είμαι έτοιμη να θέσω ξανά υποψηφιότητα για τη θέση. Το σκεφτόμουν για ατελείωτο καιρό. Η απόφαση να διεκδικήσω για μια τέταρτη θητεία, μετά από 11 χρόνια στο αξίωμα, είναι κάθε άλλο παρά ασήμαντη

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, η Γερμανίδα Καγκελάριος στάθηκε στις αξίες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και του σεβασμού των ανθρώπων ανεξαρτήτως φυλής και φύλου.

Στόχος που είναι να εργαστώ για να κρατήσω ενωμένη την κοινωνία

Σημειώνεται ότι η απόφαση της Άνγκελα Μέρκελ είχε γίνει γνωστή απ’ το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς την είχε ανακοινώσει στα μέλη του κόμματός της (CDU).

Χαιρετίζουν οι Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας την υποψηφιότητα της Μέρκελ

Οι Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας καλωσόρισαν την υποψηφιότητα της Άνγκελα Μέρκελ, με τον επικεφαλής του κόμματος να δηλώνει:

Τώρα θέλουμε την εμπιστοσύνη του λαού για άλλα τέσσερα χρόνια και επομένως είναι καλό που έχουμε σαφήνεια

Παράλληλα, και ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών χαιρέτισε την υποψηφιότητα της Α. Μέρκελ:

Η Γερμανίδα καγκελάριος και οι εταίροι της πολιτεύτηκαν συνετά στη Γερμανία και την Ευρώπη τα περασμένα χρόνια και διαχειρίστηκαν πολλούς τομείς με έξυπνο πραγματισμό / ρεαλισμό. Τα σημαντικότερα καθήκοντα της επόμενης κυβέρνησης είναι να καταστήσουν τη Γερμανία ικανή να αντιμετωπίσει το μέλλον σε θέματα παιδείας, καινοτομίας και υποδομών και να ανοίξει το δρόμο για την ισότητα των ευκαιριών και την ενσωμάτωση των προσφύγων στην οικονομία και την κοινωνία

Πάνω από τους μισούς Γερμανούς επιθυμούν την παραμονή της Μέρκελ στην καγκελαρία

Στο μεταξύ, υπέρ της παραμονής της Μέρκελ στην καγκελαρία σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας την Κυριακή τάσσεται το 55% των Γερμανών. Την ίδια στιγμή, κατά της Γερμανίδας πολιτικού και συγκεκριμένα κατά της παραμονής στο αξίωμα της καγκελαρίου τάσσεται το 39%.

Η δημοσκόπηση που δείχνει ότι η Άνγκελα Μέρκελ είναι πιο ισχυρή από ποτέ πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτου Enmid και διεξήχθη για λογαριασμό της εφημερίδας Bild όπου και δημοσιεύθηκε την Κυριακή.

Photo: RT