Συναντιούνται την Τρίτη, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, και η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ στο Παρίσι για να συζητήσουν σχετικά με τη Συρία και τη μεταναστευτική κρίση.

Η συνάντηση αυτή, η οποία αναμένεται να αρχίσει στις 17:30 ώρα Ελλάδας, στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν από ένα δείπνο εργασίας την Τρίτη στο Παρίσι στο οποίο θα παραβρεθούν δυτικοί και άραβες αξιωματούχοι για να συζητήσουν σχετικά με τη συριακή κρίση.

Στο δείπνο αυτό θα βρίσκονται αξιωματούχοι χωρών για τη διευθέτηση της συριακής κρίσης: της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, της Ιορδανίας, του Κατάρ, της Τουρκίας, της Γερμανίας, των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ιταλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου”, ανακοίνωσε νωρίτερα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς.

Αυτή η διπλωματική δραστηριότητα γίνεται επειδή βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις, κυρίως μεταξύ των Ρώσων και των Αμερικάνων, όσον αφορά την οργάνωση μιας συνόδου με διευρυμένη σύνθεση για τη συριακή κρίση.

Photos: The Council of the European Union / SOOC