Ολοένα και περισσότερες γυναίκες κάνουν ξεκάθαρη την επιλογή τους στο δίλημμα “Κάνναβη VS Αλκοόλ” αφού όλα τα στοιχεία φαίνεται να δείχνουν προς μία και μόνο κατεύθυνση…

Με την κάνναβη να νομιμοποιείται σε 23 πολιτείες των ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένης και της Ουάσιγκτον, η χρήση ινδικής κάνναβης γίνεται όλο και περισσότερο κοινωνικά αποδεκτή ως επιλογή τρόπου ζωής κι αναψυχής, κυρίως από τις γυναίκες οι οποίες φαίνεται να βάζουν κάτω τα ποτήρια του κρασιού και να σηκώνουν πιο εύκολα ένα… bong.

Οι γνωστές και ως stilleto stoners οπαδοί της μαριχουάνας είναι γυναίκες της διπλανής πόρτας, μητέρες, σύζυγοι αλλά και γυναίκες καριέρας που τάσσονται σαφέστατα υπέρ της αποποινικοποίησης της κάνναβης, εντάσσοντας την στην καθημερινότητά τους και σπεύδοντας να υπερασπιστούν τα οφέλη της χρήσης της σε όλους τους τομείς.

drug-policy-alliance

Οι stilleto stoners εκθειάζουν τις αρετές του “απαγορευμένου” φυτού υποστηρίζοντας πως δεν τίθεται καν ζήτημα σύγκρισης μεταξύ της παρεξηγημένης κάνναβης και του mainstream αλκοόλ. Συγκεκριμένα, τονίζουν αφενός τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας, με τη ζυγαριά να γέρνει υπέρ  της μαριχουάνας κι αφετέρου την αναλογία ρίσκου- απόδοσης που περιβάλλουν τις αντίστοιχες παρενέργειές τους. Μειονεκτήματα, όπως η πείνα και η υπνηλία που συνδέονται άμεσα με τη χρήση κάνναβης δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως εγγενώς επικίνδυνα σε αντίθεση με τις αρνητικές συνέπειες της κατανάλωσης αλκοόλ.

Η Simona, μια 35χρονη διευθύντρια γραφείου, δηλώνει χαρακτηριστικά:

Ο χρόνος μου είναι πολύτιμος. Ένα hungover μπορεί να με ταλαιπωρήσει πολύ περισσότερο χρονικά σε σύγκριση με το αν καπνίσω παραπάνω μαριχουάνα. Ιδιαίτερα αν μιλάμε για ελεύθερο χρόνο, τότε η επιλογή μου είναι ξεκάθαρη

Ένας άλλος λόγος που οι γυναίκες επιλέγουν την κάνναβη είναι διότι αισθάνονται πιο ασφαλείς για τη σωματική τους ακεραιότητα από ό,τι καταναλώνοντας αλκοόλ, ειδικά όταν πρόκειται να… ξεδώσουν. Δεν είναι λίγες εκείνες που όταν πιουν μερικά ποτηράκια παραπάνω βγαίνουν εκτός εαυτού, θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τη δημόσια εικόνα τους όσο και το ίδιο τους το σώμα, καθώς το αλκοόλ συνδέεται άμεσα με συχνά περιστατικά βίαιης εκδηλωτικότητας.

drug-policalliance

Αλλά δεν είναι μόνο ο απλός κίνδυνος τραυματισμού ή πιθανού πονοκεφάλου που απομακρύνει τις γυναίκες από την επιλογή του αλκοόλ. Η ζημιά που μπορεί να προκαλέσει στο σώμα από άποψη υγείας από καρδιαγγειακή νόσο, αναιμία, κίρρωση και καρκίνο μέχρι πιθανή νευρολογική βλάβη και κατάθλιψη, σημειώνονται ως οι πιο σημαντικοί λόγοι.

Με μια παγκόσμια τάση προς την κατανάλωση φυσικών και βιολογικών προϊόντων, δεν αποτελεί  έκπληξη λοιπόν το γεγονός ότι ολοένα και περισσότερες γυναίκες επιλέγουν την κάνναβη, που σε πολλούς κοινωνικούς κύκλους θεωρείται φυτικό φάρμακο-προϊόν.

Τέλος, μια από τις σημαντικότερες παραμέτρους επιλογής αποτελεί το γεγονός ότι έπειτα από χρήση κάνναβης, οι γυναίκες δηλώνουν πιο ευτυχισμένες, πιο χαλαρές και αποκτούν σαφώς καλύτερη σχέση με το σώμα τους αλλά και τον σύντροφό τους. Αρκετές stilleto stoners διαμηνύουν πως η ερωτική τους ζωή έχει πάρει την ανηφόρα, καθώς αποκτούν θετική εικόνα για το σώμα τους μπουστάροντας έτσι και την ερωτική τους διάθεση, αφού μπορούν να κινηθούν με λιγότερες αναστολές απέναντι στο σύντροφό τους.

2898705602

Μπορεί άραγε οι stilleto stoners που αποφεύγουν το αλκοόλ και τα αρνητικά στερεότυπα για την απόλαυση ενός φυτού να αποτελέσουν μια κοινωνική τάση; Ο χρόνος μόνο θα δείξει….