Μαίνεται η φωτιά στη Ζάκυνθο, καθώς νέα πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή Κοιλιωμένος, η οποία καίει δασική έκταση.

Στο σημείο επιχειρούν για τη κατάσβεση της φωτιάς 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ αναμένεται και ενίσχυση από αέρος.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο όρος Βραχίωνα στη Ζάκυνθο. Tο μέτωπο βρίσκεται στην κορυφογραμμή του όρους Βραχίωνα και παρά την ολονύχτια μάχη των πυροσβεστών με τη φωτιά, η εστία που βρίσκεται πάνω από τα χωριά Καλλιθέα και Πηγαδάκια συνεχίζει να κατακαίει μεγάλες εκτάσεις.

Καλύτερη ήταν η εικόνα που παρουσίαζε το μεσημέρι του Σαββάτου, το μέτωπο, στην κορυφογραμμή του όρους, κοντά στο Καταστάρι Ζακύνθου.

Στο νησί επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 24 οχήματα, ένα ελικόπτερο και 10 άτομα πεζοπόρο, ενώ μεταβαίνουν οκτώ οχήματα από τη Δυτική Ελλάδα και ένα πεζοπόρο τμήμα, καθώς και άλλα τρία οχήματα από τη Θεσσαλία.

Ταυτόχρονα, στο νησί βρίσκεται τo μη στελεχωμένο αεροσκάφος του Πυροσβεστικού Σώματος τύπου EOS mini UAV SYSTEM, το οποίο πραγματοποιεί πτήσεις επιτήρησης στην ευρύτερη περιοχή, ενώ θα παραμείνει και τις επόμενες μέρες και θα επιχειρεί σε 24ωρη βάση.

Από το απόγευμα του Σαββάτου πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και σε χαμηλή βλάστηση και στην περιοχή Θεοδώριανα του δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων.

Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 2 αεροσκάφη τύπου Canadair.

Photo: imerazante.gr