Μαίνεται η φωτιά στη Ζάκυνθο , όπου το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων κρίνεται για ακόμη μια φορά δύσκολο. Η πυρκαγιά έφτασε στις αυλές των σπιτιών στο χωριό Αναφωνήτρια Ζακύνθου, ενώ πλέον το μέτωπο κατευθύνεται προς τις Μαριές.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του ΑΜΠΕ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι φωτιές σε Αναφωνήτρια, Βολίμες και Πόρτο Βρώμη.

Στην περιοχή πνέει ισχυρός άνεμος που δυσχεραίνει το έργο της πυρόσβεσης.

Κάηκε ολοσχερώς μία κατοικία όπου διέμεναν δύο ηλικιωμένοι, στην περιοχή της Αναφωνήτριας, ενώ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί και μία ταβέρνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πολλοί κάτοικοι εγκατέλειψαν το χωριό, ενώ άλλοι παρέμειναν πίσω, για να δώσουν μάχη με τις φλόγες.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν στο σημείο 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, ενώ τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις εναέριες πτήσεις λόγω των καιρικών συνθηκών.

Παράλληλα, δύο εστίες φωτιάς εκδηλώθηκαν στην περιοχή των Άνω Βολιμών, ενώ η πυρκαγιά καίει δασικές εκτάσεις στις περιοχές Σκούτα και Πελιλόμποι.

Ταυτόχρονα, δασική έκταση καίγεται και στα Ιωάννινα στην περιοχή Ασβεστοχώρι.

Στην περιοχή επιχειρούν 26 πυροσβέστες με δέκα οχήματα, ένα ομάδα πεζοπόρο τμήμα, ένα Πετζετέλ και ένα Canadair.

Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 11 το πρωί, κοντά στη χωματερή της Δουρούτης, ενώ πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις κινούμενη προς την Κόντσικα και το Ασβεστοχώρι. Η πυρκαγιά απείλησε και μια μεγάλη μονάδα με φωτοβολταϊκά, η οποία κατάφερε να σωθεί την τελευταία στιγμή.