Με το στόμα ανοιχτό άφησε τους πάντες μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας το οποίο μίλησε ανοιχτά για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις και παραδέχτηκε πως είναι ομοφυλόφιλος. Πρόκειται για τον Λόρδο, Ivar Mountbatten, που είναι εξάδελφος της Βασίλισσας Ελισάβετ και τόνισε σε συνέντευξη του πως τελικά κατάφερε να βρει την αγάπη και την ευτυχία που τόσο καιρό έψαχνε.

Ο Ivar είναι 53 ετών και έχει κάνει στο παρελθόν ένα γάμο από τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά.

Σύντροφος του σύμφωνα με δημοσιεύματα των διεθνή Μέσων είναι ο  James Coyle ο οποίος εργάζεται σε αεροπορική εταιρία.

 Ο Λόρδος και ξάδελφος της Ελισάβετ σε συνέντευξη του δήλωσε χαρακτηριστικά:

Έκρυβα την πραγματική μου ταυτότητα επειδή δεν ήθελα να συμφιλιωθώ με το ποιος είμαι και να αντιμετωπίσω στην αρχή συγγενείς και φίλους. Το έθαψα. Είχα ακόμη και σχέσεις με γυναίκες στην προσπάθειά μου να καταλάβω τι ήθελα να είμαι. Δεν ήταν εύκολο όταν ήμουν στην εφηβεία και στα 20. Τώρα όμως χαίρομαι τόσο πολύ που  βρήκα κάποιον τον οποίο με μεγάλη μου ευχαρίστηση μπορώ να αποκαλώ σύντροφο

Ενώ πρόσθεσε:

Το να είμαι ένας Mountbatten δεν υπήρξε ποτέ ως πρόβλημα, το πρόβλημα ήταν η γενιά στην οποία ανήκω. Όταν μεγάλωνα, όλο αυτό ήταν γνωστό ως ‘η αγάπη που δεν τολμάς να πεις το όνομά της’, αλλά είναι καταπληκτικό πόσο έχουμε προοδεύσει σε επίπεδο αποδοχής. Πάλεψα με την σεξουαλικότητά μου και κατά κάποιον τρόπο ακόμη το κάνω. Ήταν ένα πραγματικό ταξίδι μέχρι να φτάσω εδώ, αλλά τώρα είμαι ευτυχισμένος

Ο 53χρονος ανέφερε πως και η πρώην σύζυγος του, αλλά και οι κόρες του τον υποστηρίζουν και έχουν δεχτεί τον σύντροφο του. Και πρόσθεσε:

Πλέον είμαι πολύ πιο ευτυχισμένος, παρόλο που δεν νιώθω ακόμη 100% άνετα όντας ομοφυλόφιλος

«Σε έναν ιδανικό κόσμο, ξέρω πως τα κορίτσια θα ήθελαν η μητέρα τους και ο πατέρας τους να είναι ακόμη μαζί, αλλά λατρεύουν επίσης και την οικογένεια του 21ου αιώνα που έχουμε χτίσει. Ο πατέρας τους έχει αγόρι. Είναι τόσο περίπλοκο και τόσο απλό, αλλά το ότι βρήκα τον James σημαίνει πως δεν χρειάζεται να λέω ψέματα σε κανέναν ή να γεράσω μόνος μου» εξήγησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του ο Ivar Mountbatten.