«Το πρώτο κόμμα στο οποίο θα στραφώ θα είναι αυτό που θα έρθει δεύτερο στις εκλογές » τόνισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης σε συνέντευξη στο Reuters και εξήγησε: «Αν αυτό το κόμμα δεν επιθυμεί να συμμετέχει σε μια κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας, θα στραφώ στα κόμματα που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και με τα οποία τουλάχιστον μπορούμε να συμφωνήσουμε για ένα σχέδιο βιώσιμης κυβέρνησης, που ελπίζω ότι θα εξαντλήσει την τετραετία».

«Αυτή είναι και η ευκαιρία για τη Νέα Δημοκρατία να βγάλει τη χώρα από την κρίση» επισήμανε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και συμπλήρωσε: «Είμαι ώριμος. Είμαι έτοιμος, με σχέδιο, με την ηγεσία του κόμματος και μια ενωμένη κοινοβουλευτική ομάδα, να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση».

Στην συνέχεια αποκάλυψε: «Πρώτος μας στόχος είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στη χώρα».

Για μια εθνική διαπραγματευτική ομάδα:

«Πρέπει να συντονιστούμε και να καταλήξουμε σε συμφωνία. Και ακόμα και αν κάποιες πολιτικές δυνάμεις δεν θέλουν να πάρουν μέρος σε αυτή την κυβέρνηση, θα υπάρξει μια εθνική διαπραγματευτική ομάδα στην οποία θα πρέπει να συμμετέχουν, είναι δημοκρατική υποχρέωσή τους».

Για το χρέος:

«Αυτό το μνημόνιο καθιστά την αναδιάρθρωση υποχρεωτική»,

Για τις συντάξεις:

«Δεν μπορούμε να πατήσουμε ένα μαγικό κουμπί για το θέμα αυτό και να δώσουμε υποσχέσεις τις οποίες δεν μπορούμε να τηρήσουμε και οι οποίες θα αποδειχθούν ψεύτικες».