Να βγουν στο φως της δημοσιότητας όλοι οι διαπλεκόμενοι όλων των παρατάξεων «καθώς η ΝΔ δεν έχει να φοβηθεί τίποτα»,« ενώ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «άλλα ψηφίζατε τον Γενάρη και άλλα τώρα», είπε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. 

«Θέλει περίσσιο θράσος να απευθύνεσαι με τέτοιες εκφράσεις και να μας εγκαλείς για διάφορα ζητήματα αντί να μιλάς για το πολυνομοσχέδιο. Μας είπε για την Σύνοδο Κορυφής αλλά όχι όλα. Μάθαμε ότι ζήτησε την βοήθεια των Επιτροπών για να ψηφίσει η αντιπολίτευση τα μέτρα. Ξεχνάμε ότι ο Μοσκοβισί έκανε παρέμβαση για να ψηφίσουμε τα μέτρα;» είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευ. Μειμαράκης.

«Μαθαίνω ότι και στη συζήτηση με τη Μέρκελ της είπε ότι το αδερφό κόμμα δεν θα το ψηφίσει. Φτάσατε στο σημείο αν γίνεται σαν το παιδάκι που φωνάζει την μαμά να μας μαλλώσει. Φωνάζετε εσείς ο αντιμερκελιστής να φωνάξετε τη Μέρκελ να μας μαλώσει», συνέχισε την ομιλία του ο Πρόεδρος.

«Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, ότι κάνει καλό στη πατρίδα θα το στηρίξουμε, ότι είναι φόρος και περικοπές όμως θα μας βρείτε εναντίον σας», υπογράμμισε ο ίδιος.

«Ανοίξατε εκτάκτως την Βουλή στις 13 Αυγούστου, στις 14 Αυγούστου ψηφίσαμε και αμέσως προκηρύξατε εκλογές ώστε ο λαός να μην έχει ενημερωθεί. Υφαρπάξατε την ψήφο του λαού και εμείς θα σας το θυμίζουμε διαρκώς», επεσήμανε κατηγορώντας την κυβέρνηση.

«Οι φόροι τους οποίους πήραμε εμείς επέστρεψαν στην αγορά γιατί με αυτούς πληρώσαμε τα χρέη του δημοσίου στους ιδιώτες. Εσείς πώς θα τους επιστρέψετε είπαμε;», τόνισε ο Ευ. Μειμαράκης.

«Στο πολυνομοσχέδιο που δεν απαντήσατε συγκρούεστε με την πρώτη σας κυβέρνηση. Στις διατάξεις για τις 100 δόσεις άλλα περάσατε τότε και κάνατε πάρτι και άλλα ψηφίζετε τώρα. Ο Τσίπρας είπε “εμείς τώρα θα κυβερνήσουμε γιατί πριν δεν κυβερνούσαμε” γιατί πριν τι κάνατε;», είπε ο κ. Μεϊμαράκης κλείνοντας την ομιλία του.

Nikos Libertas / SOOC