Ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ανοιχτή στο ενδεχόμενο να υπάρξει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στο Bloomberg o πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. 

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι θα ζητήσει ο ίδιος από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, να σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού με στόχο να διασφαλιστεί η θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου.

«Πιστεύω στη συναίνεση και τη συνεργασία. Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποδείξει ότι όταν πρόκειται για το καλό της χώρας, για τη διασφάλιση της θέσης της στην ευρωζώνη, είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε. 
Ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε επίσης ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες κάνουν λάθος αν πιστεύουν ότι ο κ. Τσίπρας είναι η καλύτερη επιλογή τους για τη διατήρηση της συνοχής της νομισματικής ένωσης» εξήγησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και συμπλήρωσε:

«Ακόμη κι αν ο Τσίπρας κερδίσει τις εκλογές, κάτι που δεν θα συμβεί, θα αντιμετωπίζει τα ίδια εσωτερικά προβλήματα με τους διαφωνούντες κάθε φορά που θα φέρνει προς ψήφιση ένα νομοσχέδιο για την εφαρμογή του προγράμματος διάσωσης».

«Ο κίνδυνος ενός Grexit δεν έχει περάσει και αν καταλήξουμε σε μια ασταθή κατάσταση, ο κίνδυνος αυτός θα γίνει πιο άμεσος.  Δεν υπήρχε ανάγκη να κηρυχθούν πρόωρες εκλογές και ο κ. Τσίπρας οφείλει μια εξήγηση (για την απόφασή του) να βάλει τη χώρα σε αυτή την περιπέτεια και να προκαλέσει αβεβαιότητα και αστάθεια την κρίσιμη στιγμή της εφαρμογής του προγράμματος» υποστήριξε και συνέχισε λέγοντας: «Είναι καταστροφικό να διεξάγονται εκλογές κάθε έξι μήνες».

Μάλιστα, στο τέλος της συνέντευξης ο κ. Μεϊμαράκης είπε: «Ο Τσίπρας μας έχει αποκαλέσει δολοφόνους της κοινωνίας, προδότες, χρησιμοποίησε υποτιμητικές εκφράσεις εναντίον μας.Παρόλα αυτά τον υποστηρίξαμε όταν πιστέψαμε ότι βρίσκεται σε κίνδυνο η ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας»,