Διαδοχικές συναντήσεις με τους δημάρχους Θήβας, Αλιάρτου και Ορχομενού, καθώς και με τη Διοικούσα Επιτροπή του Επιμελητηρίου Βοιωτίας, είχε την Παρασκευή ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ξεκινώντας έτσι τις προεκλογικές του περιοδείες.

Στις συναντήσεις του τάχθηκε κατά των μονοκομματικών κυβερνήσεων, λέγοντας χαρακτηριστικά: “πέρασαν οι εποχές που μονοκομματικές κυβερνήσεις και”σωτήρες” έδιναν από μόνοι τους λύσεις στα προβλήματα”.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε:

Ευρισκόμενος στη Βοιωτία, ξεκίνησα τις επισκέψεις μου από την Αυτοδιοίκηση και το Επιμελητήριο. Ακριβώς, γιατί ήθελα να εκπέμψω ένα μήνυμα, ότι πρέπει όλοι να συνεργαζόμαστε θεσμικά, για να βρίσκουμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις. Πέρασαν οι εποχές που μονοκομματικές κυβερνήσεις και που “σωτήρες” μπορεί να έδιναν από μόνοι τους λύσεις. Απαιτείται από τη συνθετότητα των προβλημάτων, η οποία υπάρχει, την πολυπλοκότητα, να μπορούμε να συζητάμε οι πολιτικές δυνάμεις, να συνεννοούμεθα, να έχουμε την απαραίτητη συναίνεση και μετριοπάθεια για να βρίσκουμε τις λύσεις.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του, ιδιαίτερα σε αυτήν την προεκλογική περίοδο, δεν θα πλειοδοτήσει σε υποσχέσεις, δεν θα δεσμευτεί για λύσεις, οι οποίες δεν μπορεί να υλοποιηθούν και κατέληξε:

Η ΝΔ δεσμεύεται, όμως, ότι θα συνεργαστεί με όλους τους δημοκράτες, που έχουν άποψη, ανεξαρτήτως τι ψήφισαν, ανεξαρτήτως τι πιστεύουν, για να βρούμε τις λύσεις. Και οι πολίτες να αποκτήσουν και πάλι την εμπιστοσύνη τους συνολικά στο πολιτικό σύστημα.