“Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα της προόδου” δήλωσε από την Πάτρα ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας. 

Την ίδια στιγμή εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, κατηγορωντας τον ότι “μοίρασε ψέματα” στους ψηφοφόρους.

Η ΝΔ είναι “δύναμη ευρωπαϊκή, πατριωτική, κοινωνική, είναι δύναμη προόδου” επεσήμανε ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος τόνισε πως “χθες άκουσα για αριστερή μελαγχολία. Αυτοί είναι που έφεραν τη μελαγχολία στον ελληνικό λαό”.

Ταυτόχρονα σημείωσε πως η ΝΔ έκανε όλες τις μεγάλες επιλογές, και συμπλήρωσε:

Εμείς περάσαμε αναίμακτα από τη δικτατορία στη δημοκρατία, εμείς που φέραμε ένα σύγχρονο Ευρωπαϊκό σύνταγμα, που βάλαμε τη χώρα στην Ευρώπη, εμείς είμαστε το κόμμα της προόδου, γιατί εμείς αγαπάμε τον τόπο μας, τον πονούμε και θέλουμε να βλέπουμε τον τόπο να προοδεύει.«Αποφάσισα στην περιοδεία μου να διαβάζω τα όσα έλεγε ο Τσίπρας στις πόλεις που επισκεπτόταν στην προεκλογική περίοδο τον Ιανουάριο. Σε κάθε κοινωνική ομάδα είχε τάξει κάτι.

Έλεγε ότι δεν θα μειώσει τις συντάξεις, και όμως τις μείωσε. Είχε πει ότι θα μειώσει την ανεργία και την αύξηση, είχε πει ότι θα δώσει στους τριτέκνους επιδόματα και δεν τελικά δεν έδωσε. Στην Πάτρα μοίραζε ψέματα στους πάντες. Έλεγε ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, ότι θα προστατέψει τις καταθέσεις, ότι θα εφαρμόσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Τίποτα από αυτά δεν έκανε.