Σφοδρά επεισόδια σημειώθηκαν την Δευτέρα στο hot spot στη Μόρια της Λέσβου, με εικόνες καταστροφής να κάνουν τον γύρο του Διαδικτύου.

Όλη την Δευτέρα συγκρούσεις λάμβαναν χώρα μέσα αλλά κι έξω απ’τον χώρο του hot spot. Πρόσφυγες και μετανάστες ξεσηκώθηκαν και συγκρούστηκαν μεταξύ τους, καίγοντας μάλιστα ο ένας τη σκηνή του άλλου.

Η φωτιά εξαπλώθηκε ακόμα κι έξω απ’ τον στρατόπεδο, με αποτέλεσμα να καούν δεκάδες στρέμματα ελαιοκτημάτων. Μέχρι τις 19:00 η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη, ενώ πολλοί πρόσφυγες διέφυγαν.

hot spot Μόρια

Η μεγάλη πυρκαγιά τύλιξε στις φλόγες κι άλλες σκηνές προσφύγων με όλα τους τα υπάρχοντα, ενώ μητέρες, παιδιά, ηλικιωμένοι κι άνδρες έτρεχαν να ξεφύγουν απ’ τη φωτιά.

Ειδικότερα, άνθρωποι αραβικής καταγωγής επιχείρησαν να φθάσουν στην πόλη, ωστόσο, στη διασταύρωση της Παναγιούδας τους σταμάτησαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι Αφρικανοί προσπάθησαν να κινηθούν προς τη Μόρια προκειμένου να φθάσουν στη Μυτιλήνη. Αστυνομικοί και πολίτες όμως τους περίμεναν στην είσοδο του χωριού και τους απαγόρευσαν την είσοδο.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε εν τέλει αρκετά άτομα να κινηθούν προς τη Μυτιλήνη μέσω της εθνικής οδού στη Λάρσο, κάνοντας απόσταση 25 χλμ με τα πόδια.

Η φωτιά έσβησε τελικά περί τα μεσάνυχτα, ενώ καταστράφηκε το 60% των εγκαταστάσεων.

Photos: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΤΡΑΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ