Στις αντιδράσεις που έχουν ξεσπάσει κατά του Πρωθυπουργού της χώρας, εστιάζουν τα δημοσιεύματα των γερμανικών Μέσων την Παρασκευή.

Όπως επισημαίνουν τα σχετικά άρθρα οι οργισμένοι αγρότες φτάσουν από πολλά μέρη της Ελλάδας στην Αθήνα, την ώρα που τα σενάρια εξόδου της χώρας από τη Σένγκεν παραμένουν  στο τραπέζι των συζητήσεων.

«Η Αθήνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» σημειώνει ο γερμανικός Τύπος και επισημαίνει πως η Κυβέρνηση της χώρας βρίσκεται αντιμέτωπη με διπλό Grexit.

Die Zeit

Όλοι πλέον είναι κατά του Αλέξη Τσίπρα τονίζει το άρθρο της γερμανικής εφημερίδας.

«Οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε νευραλγικά σημεία της χώρας πραγματοποιούνται τις τελευταίες εβδομάδες. Σε 68 περιοχές της Ελλάδας οι αγρότες έχουν ξεχυθεί στους δρόμους» εξηγεί το εν λόγω δημοσίευμα το οποίο σημειώνει ότι οι αγρότες είναι οργισμένοι.

Νews.de

Η γερμανική ιστοσελίδα επισημαίνει πως η Ελλάδα φλερτάρει με διπλό Grexit.

Και εξηγεί: «Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι μόνο αντιμέτωπη με τις κινητοποιήσεις πολλών κλάδων που διαμαρτύρονται ενάντια στη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού, αλλά έχει έρθει αντιμέτωπη και με την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ αλλά και με πιθανή αποχώρησή της από την Σένγκεν εξαιτίας της προσφυγικής κρίσης».

photo:Nikos Libertas / SOOC