Την εκτίμηση, πως η καθυστέρηση της αξιολόγησης μπορεί να αποδειχτεί κινούμενη βόμβα για την Ελλάδα, διατυπώνει σε άρθρο του το Bloomberg.

Σε σχετικό του άρθρο αναφέρεται σ΄όσα πρέπει να κάνει ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας πως οφείλει να πείσει τους Ευρωπαίους  ότι είναι σε θέση να υλοποιήσει αυτά που έχει υποσχεθεί, έτσι ώστε να δοθεί η επόμενη δόση.

Όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα:

Η επόμενη δόση του δανείου για την Ελλάδα μπορεί να εξελιχθεί σε μία κινούμενη βόμβα εάν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δεν πείσει τις Ευρωπαϊκές Αρχές ότι κάνει πρόοδο

Και συμπληρώνει πως: «Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις δεν θα βιαστούν να χορηγήσουν νέα βοήθεια μέχρι ο Τσίπρας να επιδείξει αποτελέσματα απ’ την εφαρμογή των υποσχέσεων για την αποκατάσταση του συνταξιοδοτικού συστήματος στην Ελλάδα, να επικαιροποιήσει το πλαίσιο της αγοράς εργασίας και να κλείσει τα δημοσιονομικά κενά».

Ενώ στο τέλος του, επιβεβαιώνει πως οι αρχηγοί των ελληνικών κομμάτων  θα συζητήσουν όλοι μαζί για τις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος στη Βουλή την Τρίτη.

photo:Nick Paleologos / SOOC