Με γρήγορους ρυθμούς και χωρίς καθυστερήσεις φαίνεται να συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις αναφορικά με την πρώτη αξιολόγηση

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, ήδη τεχνικές ομάδες έχουν φτάσει στην χώρα μας και για σήμερα, Τρίτη, έχουν προγραμματίσει σχετικά ραντεβού με τις ελληνικές αρχές.

Ποιος είναι ο στόχος των συνεχόμενων συναντήσεων;

Όπως επιβεβαιώνει σε άρθρο της Deutsche Welle, η οποία επικαλείται Ευρωπαϊκή πηγή, στόχος είναι να συγκεντρωθούν και μάλιστα, άμεσα, όλα τα απαραίτητα στοιχεία τα οποία θα επιτρέψουν να ξεκινήσει η αξιολόγηση.

Τα στοιχεία, βέβαια, αξίζει να σημειωθεί, πως δεν αφορούν μόνο το ασφαλιστικό, αλλά εστιάζουν στον προϋπολογισμό του 2016 και στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα το οποίο έχει ως ημερομηνία ολοκλήρωσης το 2019.

Για το ασφαλιστικό:

Σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας, οι πληροφορίες που περιμένουν από την Αθήνα, οι δανειστές, έχουν να κάνουν με την ενοποίηση των ταμείων την οποία έχουν ζητήσει.

Το κλίμα παραμένει καλό αν και υπάρχουν αρκετές δυσκολίες:

Η Deutsche Well κάνει αναφορά και στο Εurogroup, το οποίο διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη και εξηγεί πως τα μηνύματα τα οποία ελήφθησαν, είναι θετικά.