Είναι πολλές φορές που απογοητεύεσαι με τον εαυτό σου, δεν ξέρεις να λες ψέματα και αυτό φαίνεται στα μάτια, τις εκφράσεις σου, ακόμη και στην στάση του σώματός σου. Το θέμα είναι πως είσαι τόσο κακός στο να πείθεις, που ακόμη και όταν λες την αλήθεια πάλι δεν σε πιστεύουν! Μπορείς να βελτιώσεις τους τρόπους πειθούς σου τόσο, ώστε ακόμη και οι εχθροί σου να συμφωνούν μαζί σου;

Φέρσου πολιτισμένα

Το να μάθεις να ακούς τον άλλον, χωρίς να τον διακόπτεις και να κατανοείς τα λεγόμενά του είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να κερδίσεις αρχικά τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη του. Είναι πολύ βασικό να τον «μαλακώσεις» με την στάση σου, έτσι ώστε στη συνέχεια να μην φέρει, αργότερα, ιδιαίτερη αντίσταση στη δική σου ερμηνεία των γεγονότων.

Φέρε παραδείγματα

Το να φέρεις, κατά τη διάρκεια του λόγου σου, και άλλα παραδείγματα ανθρώπων που έχουν υιοθετήσει τα όσα ισχυρίζεσαι, είτε έχουν πάρει το μέρος σου, κατά καιρούς, σε διάφορες συζητήσεις που έχεις κάνει μαζί τους, είναι μια πολύ καλή τεχνική για να «γύρεις» την πλάστιγγα προς το μέρος σου σε σχέση με την εμπιστοσύνη που θα σου δείξει, ακόμη και αν τα όσα λες δεν είναι αλήθεια.

Δείξε σίγουρος για ότι λες

Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε πως οι άνθρωποι δεν συμφωνούν πάντα στο σωστό, αλλά σε αυτό που ακούγεται πιο σωστό.Ο επικεφαλής καθηγητής Bryan Bonner, υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι ασυνείδητα επιλέγουν να συμφωνούν με ανθρώπους ανάλογα με το φύλο, την ηλικία, τη φυλή και γενικότερα με όποιον τους εμπνέει περισσότερο εμπιστοσύνη, παρά ανάλογα με αυτά που πραγματικά ακούνε. Φρόντισε, λοιπόν, ότι λες να το πιστεύεις ακράδαντα πρώτα εσύ ο ίδιος και μετά όλοι οι υπόλοιποι!

Την επόμενη φορά που θα θεωρήσεις «loser» τον εαυτό σου, ακολούθησε τους παραπάνω τρόπους πειθούς και σίγουρα θα δεις αποτελέσματα.