Με 12ποντα τακούνια θα μπουν στο Βιβλίο Γκίνες οι Θεσσαλονικιές. 2.500 γυναίκες, ηλικίας 18-45 ετών, φοράνε τα 12ποντα τακούνια τους και περπατάνε πάνω στην υπερυψωμένη πασαρέλα μήκους 1.200 μέτρων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μέσα σε λιγότερο από 3 ώρες. Η διαδικασία είναι απλή, αλλά όχι και τόσο εύκολη. Δεν πρέπει να στραβοπατήσουν, να χάσουν το ρυθμό τους, πόσο μάλλον να πέσουν.

Και έτσι, θα μπουν στο βιβλίο Γκίνες και θα κάνουν γνωστή τη Θεσσαλονίκη παγκοσμίως. Η ιδέα και η διοργάνωση ανήκει άλλωστε στο διαφημιστή, Γιάννη Λελιόπουλο, που ξέρει πώς να αναδεικνύει ένα προϊόν, στη συγκεκριμένη περίπτωση την πόλη. Και το συγκεκριμένο concept το σκέφτηκε ένα μεσημέρι που έπινε καφέ στη Λεωφόρο Νίκης και παρατήρησε ότι οι Θεσσαλονικιές βγαίνουν για… χαλλλαρό (με πολλα λάμδα για χόρταση) καφεδάκι φορώντας ψηλοτάκουνα.

12ponta takounia pasarela

“Πρόκειται για μια καινοτομία, δεν έχει ξαναγίνει αντίστοιχη διοργάνωση” εξηγεί στο iPop ο διοργανωτής Γιάννης Λελιόπουλος. “Να τονίσουμε ότι έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για τα 64 συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης, της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και της Ιεράς Μητρόπολης Καλαμαριάς- Νέας Κρήνης Θεσσαλονίκης. Η γενική τιμή εισόδου για την εκδήλωση θα είναι 7 ευρώ”.

Αν θέλεις κι εσύ να λάβεις μέρος, μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή εδώ από την ερχόμενη Τετάρτη (14 Οκτωβρίου). Οι κοπέλες θα επιλέγουν μετά από κλήρωση.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα το event, ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον 3.500 γυναίκες μέσω της σελίδας στο FB.

12ponta takounia pasarela

Όσο για την ημερομηνία διεξαγωγής της εκδήλωσης και το πλήρες πρόγραμμά της, θα κάνεις λίγη υπομονή. Οι διοργανωτές θα ανακοινώσουν περισσότερα την ερχόμενη Τετάρτη. Αυτό που μπορώ να σου πω προς το παρόν, είναι ότι την ώρα της πασαρέλας μουσική θα παίζουν ο γιος του Νικολάου Σαρκοζί, Πιέρ, και η Tanja La Croix. Την εκδήλωση θα παρουσιάσουν η Ναταλία Γερμανού και ο Θέμης Γεωργαντάς, ενώ τα backstage έχουν αναλάβει η Μαντώ Γαστεράτου και η Τζένη Μελιτά. Την ίδια μέρα θα υπάρχει στο λιμάνι εμπορική έκθεση από τοπικά καταστήματα και εταιρείες, έκθεση βιβλίου και έκθεση αυτοκινήτων, ενώ η βραδιά θα κλείσει με μια μεγάλη συναυλία με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες.

Επόμενος στόχος του Γιάννη Λελιόπουλου είναι να γίνει αντίστοιχη εκδήλωση του χρόνου στην Αθήνα με 3.000 γυναίκες που θα κάνουν πασαρέλα με 12ποντα τακούνια και να σπάσει το ρεκόρ της Θεσσαλονίκης.