Την Εισαγγελία Εφετών για την αναζήτηση της ευθύνης σχετικά με την εμπλοκή στην υπόθεση Siemens δείχνει το Μαξίμου.

Ειδικότερα, κυβερνητικές πηγές σημειώνουν πως «η ευθύνη για την εμπλοκή στη συνέχιση της δίκης για την υπόθεση Siemens θα πρέπει να αναζητηθεί στην Εισαγγελία Εφετών. Γίνεται συστηματική προσπάθεια, όχι μόνο για να παρακωλυθεί  η υπόθεση και να οδηγηθεί σε παραγραφή, αλλά και να ενοχοποιηθεί η Κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, κατά τη συνάντηση την Τετάρτη της νέας εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένια Δημητρίου, με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε πως έχει ξεκινήσει έρευνα για να βρεθεί ποιος ευθύνεται για την εμπλοκή.

Λέμε σαφέστατα ότι αυτά που ζήτησε η Εισαγγελία Εφετών τα έχει λάβει (τη μετάφραση του βουλεύματος για την υπόθεση Siemens), άρα η ευθύνη θα πρέπει να αναζητηθεί σε αυτή. Ο Ντογιάκος είναι πολύ καλός νομικός για να έχει κάνει παράλειψη

Επίθεση σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

«Εντύπωση προκαλεί το ότι έχει βγει όλο το παλιό πολιτικό κατεστημένο και κατηγορούν την Κυβέρνηση ότι πάει να παραγράψει ευθύνες. Είναι τουλάχιστον θράσος να κατηγορούν την Κυβέρνηση η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, στελέχη των οποίων έχουν κάνει ένα σωρό απροκάλυπτες ενέργειες».

Οι ίδιοι κύκλοι κατηγορούν ότι η διαφυγή των Μ. Χριστοφοράκου και Χρ. Καραβέλα στο εξωτερικό έγινε όσο ήταν Υπουργός η Ντόρα Μπακογιάννη στο ΥΠΕΞ, ενώ επιρρίπτουν ευθύνες για τα «μαύρα χρήματα» της Siemens επί εποχής ΠΑΣΟΚ.