Για μια ακόμα φορά ο Γιώργος Κατρούγκαλος ξεκαθάρισε πως δεν θα σημειωθεί καμία μείωση στις κύριες συντάξεις. Ο Υπουργός Εργασίας επιτέθηκε και όσους μιλούν για περικοπές των συντάξεων κατηγορώντας τους για «μαύρη προπαγάνδα».

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ την Τετάρτη, ο αρμόδιος Υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά:

Δεν πρόκειται να υπάρξει νέα μείωση στις συντάξεις, είτε κύριες, είτε επικουρικές, πέραν όσων έχουν ήδη γίνει

Και συμπλήρωσε αναφερόμενος στους συνταξιούχους πως «θα ενημερωθούν με επιστολή για τις μειώσεις που έγιναν, στην οποία θα εξηγείται τη λογική του νέου συστήματος επανυπολογισμού των συντάξεών τους».

Για ακόμα μια φορά ο Γιώργος Κατρούγκαλος επισήμανε: 

«Οι κύριες συντάξεις δεν μειώνονται, ενώ οι επικουρικές μειώνονται αν το άθροισμά τους με την κύρια σύνταξη ξεπερνά τα 1.300 ευρώ».

Ενώ παράλληλα ανέφερε ότι «υπήρξαν μειώσεις σε επικουρικές έως και 40%, καθώς η σχέση εισφορών και παροχών δεν ήταν ισορροπημένη».

«Με βάση το νέο σύστημα υπολογισμού η ισορροπία εισφορών και παροχών παίζει σημαντικό ρόλο και συμβάλλει στην κοινωνική δικαιοσύνη, αφού δεν γίνονται οριζόντιες περικοπές» εξήγησε ο Υπουργός.

Για τα εργασιακά:

Ο Γιώργος Κατρούγκαλος σημείωσε ότι η Κυβέρνηση έχει εδώ και καιρό έχει θέσει κόκκινες γραμμές για τις ομαδικές απολύσεις και επίσης τις συλλογικές συμβάσεις.

Για τους τηλεοπτικούς σταθμούς:

Ο Υπουργός Εργασίας μίλησε και για τους εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς που δεν πήραν άδεια εξηγώντας πως «αν υπάρξουν άνεργοι η πολιτεία θα σταθεί στο πλευρό τους».

photo:Alexandros Michailidis / SOOC