Δεν μιλάμε μόνο για την απόρριψη που μπορεί να βιώσεις στη συναισθηματική σου ζωή αλλά γενικότερα για ό,τι μπορεί να συμβεί σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής σου ακόμα και στην καθημερινότητα σου. Ειδικά, αν ανήκεις στην κατηγορία των απαισιόδοξων ανθρώπων που τα βλέπουν όλα μαύρα, φοβούνται να πάρουν πρωτοβουλίες και να τα βάλουν με τη ζωή, το άγχος της απόρριψης είναι κάτι που σε διακρίνει. Για να πας, όμως, μπροστά και να συνεχίζεις τη ζωή σου με τόλμη πρέπει να αλλάξεις αυτές τις σκέψεις και να αποβάλεις για πάντα από μέσα σου το άγχος της απόρριψης.

Τρόποι να ξεφύγεις από το άγχος της απόρριψης!

  1. Μην προσπαθείς να μιμηθείς κανέναν: Προσπάθησε πάντα να είσαι ο εαυτός σου. Για να είσαι αποδεκτός από τους άλλους δε χρειάζεται να τους μοιάζεις. Πρέπει να έχεις τη δική σου προσωπικότητα και τον δικό σου χαρακτήρα.
  2. Μην ξοδεύεις δευτερόλεπτο για ανθρώπους που σε έχουν πονέσει στο παρελθόν: Αν κάποιος σου φέρθηκε άσχημα παλιότερα είναι πολύ πιθανό να το κάνει ξανά και ειδικά τώρα που θα του είναι πιο εύκολο αφού ξέρει τον τρόπο.
  3. Αγνόησε τα άσχημα λόγια: Πρέπει να μάθεις στη ζωή σου να έχεις επιλεκτική ακοή. Να δέχεσαι τα πράγματα που σε ανεβάζουν και να πετάς στα σκουπίδια πράγματα που σε πονούν και σε πληγώνουν.
  4. Δείξε την καλύτερη πλευρά του εαυτό σου: Βάλε όλες σου τις δυνάμεις για να καταφέρεις να κάνεις πραγματικότητα όσα ονειρεύεσαι. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα εσύ θα έχεις δώσει τα πάντα και θα έχεις προσπαθήσει πολύ.