Για πολλά μπορείς να κατηγορήσεις τον καφέ, όχι όμως και για τη μειωμένη στύση σου. Αντιθέτως σύμφωνα με νέα έρευνα, το να πίνεις 2-3 κούπες καφέ την ημέρα μπορεί να λειτουργήσει ως πρόληψη για στυτική δυσλειτουργία.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τέξας διαπίστωσαν ότι οι άντρες που καταναλώνουν 85 με 170 μίλιγκραμ καφέ την ημέρα έχουν 42% λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν στυτική δυσλειτουργία.

Εκείνοι που καταναλώνουν 171 με 303 μίλιγκραμ καφεΐνης την ημέρα έχουν 39% λιγότερες πιθανότητες σε σύγκριση με εκείνους που πίνουν 0 με 7 μίλιγκραμ καθημερινά.

Να θυμάσαι ότι μια κούπα καφέ περιέχει 95 μίλιγκραμ καφεΐνη και η λήψη καφεΐνης μέσω του καφέ, της σόδας, του τσαγιού και των ενεργειακών ποτών.

Οι συγγραφείς της μελέτης πιστεύουν ότι η καφεΐνη μπορεί να αυξήσει τη ροή του αίματος στο πέος και να βελτιώσει τη λειτουργία του.

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι η στυτική δυσλειτουργία ισχύει ανεξάρτητα από το αν οι άνδρες είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι ή έχουν διαγνωστεί με υπέρταση, αλλά η τάση αυτή δεν ισχύει για τους άνδρες που πάσχουν από διαβήτη.

Ο διαβήτης είναι από τους πιο ισχυρούς παράγοντες που συμβάλλουν στην στυτική δυσλειτουργία.