Πολλές φορές αρκούμαστε σε λιγότερα γιατί φοβόμαστε ή απλά ντρεπόμαστε να διεκδικήσουμε αυτά που πραγματικά επιθυμούμε. Έτσι, ζούμε μια ζωή χωρίς να κυνηγάμε τους στόχους μας και μαθαίνουμε να δεχόμαστε μόνο ότι μας προσφέρουν. Αυτό, όμως, δεν είναι λύση! Πρέπει να μάθεις να διεκδικείς αυτό που θες για να μπορέσεις κάποια στιγμή να ζήσεις αυτά που τόσο πολύ ποθείς και ζητάς.

Πως, λοιπόν, να διεκδικείς αυτό που θες;

  1. Σταμάτα να προσπαθείς να χαροποιήσεις τους πάντα: Για να κάνεις αυτό που θες εσύ πρέπει να απομονώσεις τους άλλους. Μη νοιάζεσαι για ότι πιστεύουν οι υπόλοιποι και μην κάνεις σκόντο στα όνειρα σου για να τους ευχαριστείς. Σημασία έχει να ευχαριστήσεις τον εαυτό σου και όχι όσους θέλουν να ζήσεις και να κάνεις όσα δεν έκαναν οι ίδιοι.
  2. Μη νιώθεις ενοχές: Κανείς δε χρειάζεται να σε κάνει να νιώθεις ενοχές για όσα αισθάνεσαι και προσπαθείς να καταφέρεις. Μην ακούς τους γύρω σου πάντα και μην επιτρέπει σε κανέναν να σε αποσπάσει από τους στόχους σου ακόμα και αν χρειαστεί να τους παραμελήσεις. ‘Οποιος σε αγαπάει πραγματικά χαίρεται με τη χαρά σου και δεν παραπονιέται όταν κυνηγάς αυτά που ξέρεις πως ποθείς.
  3. Πες όχι: Στην προσπάθεια σου να μη φανείς εγωιστής λες ναι σε όλους πριν ακόμα το σκεφτείς. Είναι καλό να βάζεις όρια και να λες όχι όταν πρέπει να κάνεις τους πάντες να διακρίνουν ποια είναι η λεπτή του μπορώ και του δε μπορώ.
  4. Πρέπει να εκφράζεις όσα σκέφτεσαι: Μη πιστεύεις πως οι άνθρωποι που σε πλαισιώνουν έχουν μαντικές ικανότητες και μπορούν να βρίσκουν όσο εσύ έχεις μέσα στο μυαλό σου. Εξωτερίκευσε τα θέλω σου και μη ντρέπεσαι να τα υποστηρίξεις με κάθε κόστος.