Μήπως ήρθε επιτέλους η στιγμή για την μεγαλύτερη επιστημονική ανακάλυψη; Μήπως τα αποτελέσματα της συγκεκριμένης έρευνας θα σε κάνουν να μάθεις πως μπορείς να ζήσεις περισσότερο; Οι επιστήμονες του πανεπιστημίου Brigham Young υποστηρίζουν πως βρήκαν το ελιξίριο νεότητας!

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα που έκαναν, το μυστικό της μακροζωίας είναι να μην μένεις μόνος! Η μοναξιά, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, είναι από τους πιο αρνητικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην κακή υγεία και στην έλλειψη μακροζωίας για όλες τις ηλικίες.

Όπως τονίζεται η μοναξιά και η κοινωνική απομόνωση συνιστούν εξίσου μεγάλη απειλή για τη μακροζωία με την παχυσαρκία.

Οι ερευνητές εξηγούν ότι πρέπει να αρχίσεις να παίρνεις πιο σοβαρά τις σχέσεις σου, ιδιαίτερα αν είσαι νέος, καθώς ο συσχετισμός ανάμεσα στη μοναξιά και τον κίνδυνο θνησιμότητας είναι μεγαλύτερος στους νεότερους ενήλικες, κάτω των 65 ετών, συγκριτικά με τους μεγαλύτερους.

zeugaria-ipopgr

Όπως δηλώνουν οι μελετητές, είναι πολύ πιθανόν σε λίγα χρόνια να έχουμε μια έκρηξη μοναξιάς, σαν μορφή επιδημίας, με δεδομένο ότι ζούμε στην εποχή με τα υψηλότερα ποσοστά ανθρώπων που ζουν μόνοι τους στον πλανήτη.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η πρόσφατη μελέτη, ο κίνδυνος της μοναξιάς για την υγεία ξεπερνά ακόμη και αυτόν της παχυσαρκίας!