Στα παιδιά σου έχεις μεγάλη αδυναμία και έτσι συνεχώς σε ότι ζητούν η απάντηση είναι «ναι». Πίστεψε μας αντί να τους δείχνεις την αγάπη σου τα καταστρέφεις και σίγουρα στη μετέπειτα πορεία της ζωής τους θα τους δημιουργήσεις πρόβλημα.

Να θυμάσαι πως με αυτό που κάνεις το παιδί σου πιστεύει ότι στη ζωή του θα του έρθουν όλα εύκολα κάτι το οποίο, όπως ξέρεις, δεν ισχύει.

Μάθε να λες «όχι»

Εσύ πιστεύεις πως αν αρνηθείς αυτά που σου ζητούν τα παιδιά σου θα χάσεις και θα τα στεναχωρήσεις, αλλά η αλήθεια είναι πως τα οφέλη τα οποία σε περιμένουν είναι πολλά.

no

Αν πεις «όχι» τα παιδιά σου θα απαιτούν λιγότερο παράλληλα, σύμφωνα με έρευνες που έχουν πραγματοποιήσει επιστήμονες θα σε σέβονται πιο πολύ και θα θέσουν στον εαυτό τους όρια.

Μην φωνάζεις

Δεν υπάρχει λόγος να φτάσεις στο άλλο άκρο και να χρησιμοποιήσεις φωνές για να πείσεις το παιδί σου. Η εν λόγω μέθοδος θα φέρει αντίθετα αποτελέσματα από αυτά τα οποία επιθυμείς.

Τα παιδιά  αν τους φωνάζεις θα πληγωθούν και παράλληλα στην προσπάθεια τους να σε «αντιγράψουν» μπορεί να εκδηλώσουν βίαιη συμπεριφορά.