Ήξερες πως η τηλεόραση βλάπτει σοβαρά την όραση του μικρού σου μονάκριβου παιδιού. Προσπαθούσες να βγάλεις την φατσούλα του μπροστά από την οθόνη της tv σου, γιατί η ακτινοβολία καραδοκεί και τα ματάκια του είναι αρκετά επιρρεπή σε τόσο μικρή ηλικία.

Γνώριζες όμως πως η τηλεόραση ανεβάζει την πίεση του παιδιού σου; Αν όχι, τότε μάθε το!

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο στη Βραζιλία, περισσότερες από δύο ώρες παρακολούθησης τηλεόρασης αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο εμφάνισης υψηλής πίεσης στα μικρά παιδιά.

Καλό θα είναι να μην αφήνεις τον γιόκα σου να κολλά με τις ώρες, παρακολουθώντας το αγαπημένο του παιδικό, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα παιδιά ηλικίας δύο έως δέκα ετών είχαν 30% περισσότερες πιθανότητες να έχουν υψηλές τιμές πίεσης συγκριτικά με τους συνομήλικούς τους, που περνούσαν λιγότερο χρόνο μπροστά στην οθόνη της τηλεόρασης.

Οι πολλές ώρες τηλεθέασης σε συνδυασμό με την έλλειψη φυσικής δραστηριότητας φάνηκε να αυξάνουν έως και κατά 50%(!) τον κίνδυνο υπέρτασης στα παιδιά, βάση της έρευνας που παρακολούθησε 5.221 παιδιά σε οχτώ ευρωπαϊκές χώρες.

Και σίγουρα θα ξέρεις πως η υψηλή αρτηριακή πίεση, μπορεί να γίνει πηγή πολλών κακών στο μέλλον, όπως τα καρδιαγγειακά προβλήματα στην ενηλικίωσή τους, όπως τονίζει ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Augusto Cesar.

Γι΄αυτό «ξεκόλλησε» τον πιτσιρικά από την βλαβερή οθόνη της τηλεόρασης, κάνοντας κάτι πιο δημιουργικό παρέα. Μία βόλτα στις κούνιες θα ήταν ιδανική ας πούμε…