Σύμφωνα με την Daily Mail, υπάρχει η πιθανότητα να σταματήσει η συνεργασία του υπουργείου Πολιτισμού με το δικηγορικό γραφείο για το οποίο εργάζεται η Αμάλ Αλαμουντίν Κλούνεϊ. Τι σημαίνει αυτό για μας; ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. Σε ποιον θα λεει «ευχαριστώ» η Λουκά; Με ποιον θα τρώει ψαράκι η Όλγα Κεφαλογιάννη; Στο εξωτερικό τι θα λένε για την Ελλαδίτσα μας; Πάλι για τζατζίκι, μουζάκα και Ζορμπά; Μέχρι εκεί είμαστε, μόνο για Ά τοπικό κάνουμε; Να παίζουμε μπάλα για το θέμα των μαρμάρων με δικηγόρους τύπου Κούγια;

Η εφημερίδα αναρωτιέται αν τώρα που η νέα ελληνική κυβέρνηση αναθεωρεί όλες τις συμφωνίες, θα άλλαξει και εκείνη με το δικηγορικό γραφείο που είχε αναλάβει να προσφέρει νομικές συμβουλές στο θέμα του επαναπατρισμού των γλυπτών του Παρθενώνα. Το δημοσίευμα στηρίζεται στις δηλώσεις του νέου υπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδη Μπαλτά στους «Times» του Λονδίνου, όπου και είχε αποκαλύψει ότι η νέα κυβέρνηση βρίσκεται σε αναζήτηση στρατηγικής για το θέμα. Σύμφωνα με την Daily Mail λοιπόν, στην ελληνική κυβέρνηση είναι πρόθυμοι ακόμη και να αλλάξουν τελείως την συμφωνία, αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

«Η εκστρατεία μας θα συνεχιστεί, αλλά η στρατηγική και το πώς θα κινηθούμε μπορεί να αλλάξει, αν αυτό χρειαστεί» είχε δηλώσει ο κ. Μπαλτάς στους Times. «Μέσα στις επόμενες εβδομάδες ψάχνουμε τις λεπτομέρειες και αν δούμε ότι χρειάζεται να αλλάξουμε κάτι, θα το κάνουμε», συμπλήρωσε ο νέος υπουργός Πολιτισμού.

Η εφημερίδα συμπληρώνει ότι με την Αλαμουντίν, είχε ανέβει η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, ενώ σε αυτό βοηθούσαν και οι δημόσιες τοποθετήσεις του Κλούνεϊ υπέρ της Ελλάδας.  Η αλήθεια είναι ότι αυτή η διαπίστωση βγάζει μια κακομοιριά, αλλά τέλος πάντων, ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στην πραγματικότητα.