Αυξήθηκαν οι τραυματίες της επίθεσης στο Manchester στους 116, σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανιας το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα αναθεωρημένα στοιχεία τα οποία δείχνουν διπλάσιο αριθμό τραυματιών. Παράλληλα συγκλονίζουν οι τελευταίες στιγμές της 8χρονης Saffie Rose Roussos πριν την τραγική κατάληξη της.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία 116 άτομα υποβλήθηκαν σε θεραπεία στα νοσοκομεία εξαιτίας της έκρηξης.

Από τα άτομα αυτά τα 74 έχουν εισαχθεί σε οκτώ διαφορετικά νοσοκομεία σε όλο το Manchester, όπου τα 23 βρίσκονται στην εντατική.

Επίσης το βασιλικό νοσοκομείο του Manchester έχει τον μεγαλύτερο αριθμό τραυματιών δηλαδή 19 από τους οποίους οι πέντε βρίσκονται σε θεραπεία κρίσιμης σημασίας.

Από την άλλη το Νοσοκομείο Παίδων, έχει 14 τραυματίες, όπου οι πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Συγκλονίζουν οι τελευταίες στιγμές της Saffie Rose Roussos

Μετά την έκρηξη στο Manchester Arena, η 8χρονη Saffie  χωρίστηκε από την οικογένεια της, και κατέληξε να ξεψυχήσει μόνη της στην αγκαλιά ενός ανθρώπου.

Ο 43χρονος Πολ Ριντ, Μιλώντας στη «The Sun»,  δήλωσε ότι με το που άκουσε την έκρηξη έτρεξε στο φουαγιέ και αντίκρισε ένα χάος. Στο σημείο αυτό εντόπισε την 8χρονη κοπέλα η οποία φώναζε την μαμά της. Ο ίδιος προσπαθούσε να την ηρεμήσει όμως δεν τα κατάφερε.

Ο ίδιος συναισθηματικά φορτισμένος είπε πως:

Ήταν ένα κοριτσάκι μικρό που πέθανε και απλά ζητούσε την μαμά της. Ήταν συνταρακτικό!

«Είδα ένα μικρό κοριτσάκι που είχε ακόμα τις αισθήσεις του και την ρώτησα “ποιο είναι το όνομά σου;”. Nόμιζα πως μου είπε πως τη λένε Σόφι αρχικά. Την ρώτησα πόσο χρονών ήταν και μου απάντησε “8”. Ήθελα να την κάνω να συνεχίσει να μιλάει και την ρώτησα αν της άρεσε η συναυλία, αλλά συνειδητοποίησα πως άρχισε να δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Με ρώτησε “πού είναι η μαμά μου;” της απάντησα “δεν ξέρω, αλλά θα την βρούμε σε ένα λεπτό. Μην ανησυχείς, θα το λύσουμε. Θα γίνεις καλά”» είπε ο άντρας συγκλονισμένος ενώ μίλαγε για τις τελευταίες στιγμές που πέρασε με την Saffie.

«Συνέχισε να χάνει τις αισθήσεις της. Δεν αντέχω να το σκέφτομαι. Μετά άρχισε να τρέμει και μου είπε πως κρύωνε. Έβγαλα το παλτό μου και το έβαλα πάνω της, αλλά έτρεμε ακόμα» πρόσθεσε ο άντρας.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι όταν έφτασε το ασθενοφόρο, την έβαλε μέσα και της είπε ότι δεν θα την ξεχάσει ποτέ. Η 8χρονη Saffie δεν έχυσε ούτε δάκρυ, απλά ζητούσε τη μαμά της και ρωτούσε τι συνέβη, σύμφωνα με τα όσα είπε ο άντρας.

Οκτώ συλλήψεις

Παράλληλα δύο άνδρες συνελήφθησαν σήμερα, Πέμπτη στο Μanchester για πιθανή εμπλοκή τους στην επίθεση.

Σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία, μία γυναίκα που είχε συλληφθεί νωρίτερα αφέθηκε ελεύθερη χωρίς να της απαγγελθούν κατηγορίες,

Οι νέες αυτές συλλήψεις ανεβάζουν σε οκτώ τον αριθμό των ανδρών οι οποίοι κρατούνται στο πλαίσιο της έρευνας για την τρομοκρατική επίθεση.

Παράλληλα στη διάρκεια έρευνας, στην ευρύτερη περιοχή του Manchester πραγματοποιήθηκε  μία σύλληψη, ενώ μια άλλη στο κέντρο της πόλης.

Επίσης είχαν συλληφθεί την Τρίτη και την Τετάρτη, 6 άντρες στο πλαίσιο της έρευνας.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση στο Manchester: Πού στρέφονται οι έρευνες | Όσα δηλώνει η οικογένεια του δράστη