Μαμά σταμάτα τα ψέματα, μεγαλώνει η μύτη σου!

LIKE US ON FACEBOOK

Τα παιδιά μεγαλώνουν θεωρώντας πως οι γονείς τους είναι οι εξυπνότεροι και σοφότεροι άνθρωποι του πλανήτη. Οπότε μεγαλώνουν πιστεύοντας ότι τους πουν οι γονείς τους…μέχρι να αναπτύξουν κριτική ικανότητα. Κάποια από τα βασικότερα ψέματα που λένε οι γονείς, και τα παιδιά τα πιστεύουν, θα τα διαβάσεις παρακάτω.

«Φόρα σκουφί θα αρρωστήσεις»

Μην τυχόν και ξεχάσεις να φορέσεις το σκουφί σου, μικρές νεράιδες θα έρθουν να σου βάλουν μικρόβια στο κεφάλι σου και θα σε αρρωστήσουν! Αυτός φαίνεται να βασίζεται στην ιδέα ότι το κρύο και η εποχική γρίπη συνδυάζονται. Ότι δηλαδή αν κρυώσεις θα αρρωστήσεις ενώ αν είσαι ζεστός όχι…. Χμμμ, η πραγματικότητα μάλλον διαφέρει. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι ο ιός της γρίπης παραμένει ζωντανός σε πιο ψυχρό και ξηρό αέρα. Οι άνθρωποι τείνουμε να συγκεντρωνόμαστε σε κλειστούς χώρους πιο συχνά τον Χειμώνα, πράγμα που σημαίνει ότι ο ιός είναι πιο εύκολο να κυκλοφορήσει. Άρα, το φορέσεις δεν το φορέσεις το σκουφί πιθανότατα θα αρρωστήσεις  αν είσαι κοντά σ άλλους ανθρώπους!

«Αν “σπας” τις αρθρώσεις στα δάχτυλα σου θα πάθεις αρθρίτιδα»

Τώρα τι να πούμε σ αυτό. Όχι δεν θα πάθει κανένας αρθρίτιδα επειδή απολαμβάνει τα «κρακ-κρακ» που κάνουν τα δάχτυλα του! Στην πραγματικότητα οι γονείς σου, σου το λέγανε αυτό γιατί θέλανε απλά να σταματήσεις να παράγεις αυτούς τους θορύβους κατά τη διάρκεια του δείπνου!

«Αν καταπιείς την τσίχλα σου θα μείνει στο στομάχι σου για 7 χρόνια»

Οκ, το ανθρώπινο πεπτικό σύστημα δεν μπορεί να διασπάσει την τσίχλα, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα ριζώσει στο στομάχι σου και θα κολλήσει το στομάχι σου με αποτέλεσμα να πεθάνεις (πόσο υπερβολικοί αυτοί οι γονείς!)! Η τσίχλα απλά θα συνεχίσει την πορεία της όπως και αν είχε διασπαστεί!

«Εγώ στην ηλικία σου ποτέ δεν το έκανα αυτό»

Χμμμ ναι καλά! Όλοι οι γονείς καταλήγουν όταν τα παιδιά τους μεγαλώσουν να διηγούνται ιστορίες από την εφηβεία τους που απομυθοποιούν το παραπάνω τεράστιο ψέμα! Και μεταξύ μας αυτό το ψέμα ακόμα και σαν παιδιά καταλαβαίναμε ότι ήταν ψέμα αλλά το δεχόμασταν. Άλλωστε πώς να πει ένας γονιός «εγώ στην ηλικία σου είχα κάνει το πρώτο μου τσιγάρο με τον Κωστάκη μέσα στο αμάξι του πίνοντας χύμα κρασί» το λες;.. ε δεν το λες!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved