Τρομοκρατικό χτύπημα σχεδιαζόταν στη συναυλία του αμερικανικού συγκροτήματος Allah Las στο κλαμπ Maasilo στο Rotterdam, σύμφωνα με την αστυνομία. Συνελήφθη ένας 22χρονος στην επαρχία Μπραμπάν της νότιας Ολλανδίας.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας, ο Ολλανδός υπήκοος «συμμετείχε στην προετοιμασία ενός τρομοκρατικού χτυπήματος», ενώ είχε εξαπολύσει απειλές για επίθεση.

Ο Ισπανός οδηγός ενός βαν με φιάλες υγραερίου που είχε συλληφθεί αφέθηκε ελεύθερος καθώς δεν βρέθηκαν στοιχεία που να τον συνδέουν με την τρομοκρατική επίθεση.

Πρόκειται, για έναν τεχνικό συντήρησης, ο οποίος χρησιμοποιούσε τις φιάλες στη δουλειά του, σύμφωνα με την ανακοίνωση των αρχών.

Σημειώνεται πως οι ισπανικές Αρχές είχαν προειδοποιήσει τις ολλανδικές για πιθανή τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο, όμως, λόγω ερευνών που διεξάγονται εδώ και καιρό και όχι λόγω της διπλής επίθεσης στη Βαρκελώνη.

Η συναυλία στην Ολλανδία ακυρώθηκε στις 7:00 μ.μ. περίπου τοπική ώρα, λίγο πριν ανοίξουν οι πόρτες για το κοινό, μετά την προειδοποίηση της ισπανικής αστυνομίας για πιθανότητα τρομοκρατικής επίθεσης.

Οι Allah-Las δήλωσαν πως επιθυμούν αναζητούν μια νέα ημερομηνία για να πραγματοποιήσουν τη συναυλία.

Photo: Arie Kievit / AFP