Σε κλίμα ακραίας έντασης κηρύσσει την έναρξη της λειτουργίας της Συντακτικής Συνέλευσης, ο Maduro. 

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Nicolás Maduro, θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της αμιγώς καθεστωτικής Συντακτικής Συνέλευσης, ενώ συνεχίζουν οι διαμαρτυρίες για την νομιμότητα του σώματος και οι διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης, η οποία θα διαδηλώσει και σήμερα προκαλώντας νέες ανησυχίες και εκρήξεις βίας.

Η γενική εισαγγελία της Βενεζουέλας, υπό την εισαγγελέα Λουίσα Ορτέγα, προσπάθησε να καθυστερήσει την συγκρότηση σε σώμα της Συντακτικής Συνέλευσης ζητώντας από τη δικαιοσύνη να ακυρώσει τη εναρκτήρια συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

Η εισαγγελία κατέθεσε αυτό το αίτημα μετά από την έναρξη έρευνας για την ενδεχόμενη διάπραξη αδικημάτων κατά την εκλογική διαδικασία της Κυριακής και στις καταγγελίες της εταιρείας που ανέλαβε την οργάνωση και διεξαγωγή της ψηφοφορίας για νοθεία, σύμφωνα με ανάρτηση της γενικής εισαγγελίας στο Twitter.

Αυτή η προσπάθεια της γενικής εισαγγελίας πολύ πιθανό να μην ευδοκιμήσει αφού είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προσκρούσει στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο έχει μέχρι σήμερα εξουδετερώσει όλες τις αποφάσεις της γενικής εισαγγελίας. Η αντιπολίτευση κατηγορεί το Ανώτατο Δικαστήριο ότι είναι υποδουλωμένο στην εκτελεστική εξουσία.

 

 

Στον Nicolás Maduro, στοχεύει το κύμα διαμαρτυρίας, ο οποίος κατηγορείται ότι έχει ως στόχο μέσω της Συντακτικής Συνέλευσης την περαιτέρω ενίσχυση των εξουσιών του, αλλά και την χρονική παράταση της εξουσίας του. Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει ότι με την Συντακτική «θα τελειοποιήσει την οικονομία και θα εγγράψει τα κοινωνικά του προγράμματα στο Σύνταγμα».