Μάχη με τις φλόγες δίνουν στη Θάσο καθώς η πυρκαγιά που ξέσπασε από κεραυνούς μαίνεται ανεξέλγκτη. Τραυματίστηκε πυροσβέστης ενώ εκκενώθηκε και ένας οικισμός. Η Κυβέρνηση έτοιμη να κηρύξει την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Από νωρίς τα ξημερώματα του Σαββάτου βρίσκεται σε εξέλιξη η  πυρκαγιά σε 4 διαφορετικά σημεία στη Θάσο και συγκεκριμένα, στις Αλυκές, στον Πρίνο, στα Λιμενάρια και στο Ραχώνι. Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι του οικισμού Καζαβίτη λίγο πριν τον Πρίνο προχώρησαν σε εκκένωση.

Αυτή τη στιγμή στο νησί πλέουν βοριάδες εντάσεως 5-6 μποφόρ οι οποίοι δυσχεραίνουν περαιτέρω τις υπερπροσπάθειες κατάσβεσης, παρά τις συνεχείς ενισχύσεις των δυνάμεων που επιχειρούν.

Τραυματίστηκε πυροσβέστης

Ένας εποχικός πυροσβέστης υπέστη σοβαρό κάταγμα στο πόδι του (υπέστη και αιμορραγία) και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Καβάλας, όπου και νοσηλεύεται.

106 πυροσβέστες με 37 οχήματα, 53 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 11 οχήματα ΟΤΑ, 3 βαρέα μηχανήματα χωματουργικών εργασιών για τη διάνοιξη ζωνών, ενώ από αέρος επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα.