Ερευνώνται τα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στον Grenfell Tower απ’ τις αστυνομικές Αρχές στο Λονδίνο. Η φωτιά προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 17 ανθρώπων, ενώ η Αστυνομία εκφράζει φόβους ότι ο αριθμός θα αυξηθεί.

Σύμφωνα με τη βρετανική Αστυνομία, θα χρειαστούν αρκετές έρευνες προκειμένου να ολοκληρωθούν οι έρευνες για τον εντοπισμό θυμάτων στον πύργο.

Ανάμεσα στα θύματα, όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη, είναι κι ένας 23χρονος πρόσφυγας απ’ το Συρία, ο Mohammad Alhajali, ο οποίος έμενε στη Βρετανία τα τελευταία τρία χρόνια. Ο ίδιος διέμενε στον πύργο με τον αδερφό του και σπούδαζε μηχανολογία.

Η Εκστρατεία Αλληλεγγύης για τη Συρία συγκεντρώνει χρήματα για την κηδεία του και ζητάει την άμεση έκδοση βίζας για τους γονείς του, προκειμένου να παραστούν στην κηδεία του.

Ο αδερφός του νοσηλεύεται με τραύματα απ’ την πυρκαγιά στο νοσοκομείο.

Πάνω από 1 εκατομμύριο λίρες έχουν συγκεντρωθεί για να βοηθήσουν όσους έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές, ενώ εθελοντές και φιλανθρωπικά ιδρύματα τροφοδοτούν τους ανθρώπους με τα απαραίτητα και τους βοηθούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Photo: AFP