Αν η ΝΔ επιστρέψει στην εξουσία μαζί της θα γυρίσουν και τα δίκτυα της διαφθοράς και της αναξιοκρατίας είπε ο Αλέξης Τσίπρας από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας λόγο για αρχιτέκτονες της καταστροφής.

Δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ανοίξαμε την ΕΡΤ, βγάλαμε από τα συρτάρια μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής και διαφθοράς, επαναπροσλάβαμε τους αντισυνταγματικά απολυμένους, όπως καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες, διοικητικοί πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και δρομολογήσαμε τις προσλήψεις στην υγεία 3,500 ατόμων.

Έκανε λόγο για σκληρή διαπραγμάτευση που έγινε σε συνθήκες οικονομικού πολέμου και εσκεμμένης χρηματοδοτικής ασφυξίας που ενορχηστρώθηκε -όπως είπε- από τους φανατικούς της λιτότητας.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα η Ευρώπη δεν είναι ίδια μετά την επτάμηνη διαπραγμάτευση της Ελλάδας καθώς συγκλονίστηκε και η ελληνική σημαία έγινε το λάβαρο της διεκδίκησης.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι πετύχαμε μια συμφωνία που μπορεί να δημιουργήσει μία νέα προοπτική για την οικονομία της χώρας καθώς εξασφαλίζει τη σταθερότητα και τη χρηματοδότηση από τον ELA ενώ κλείνει τη συζήτηση περί Grexit.

Σημείωσε ότι η κυβέρνησή του αν και δεν κατάφερε  εξαιτίας των δυσμενών οικονομικών συνθηκών και της μεθοδευμένης ασφυξίας να προχωρήσει στις αναγκαίες φοροελαφρύνσεις υπέρ των μισθωτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων πήρε μέτρα ανακούφισης.

Όπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, μεταξύ άλλων υλοποιήσαμε την μεγάλη δέσμευση των  100 δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων. Σημείωσε παράλληλα ότι έχει ξεκινήσει η υλοποίηση του πρώτου πυλώνα του Προγράμματος για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης και στο πλαίσιο αυτό έχουν προχωρήσει:

  • η παροχή δωρεάν ρεύματος σε 212.216 δικαιούχους
  • η δημιουργία της κάρτας σίτισης για 349.826 δικαιούχους
  • η υλοποίηση του προγράμματος εξασφάλισης στέγης με επιδότηση ενοικίου για 30.575 οικογένειες
  • η παροχή δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για όλους τους ανέργους
  • η κατάργηση των πέντε ευρώ στα νοσοκομεία όλης της χώρας

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα 100.000 άνεργοι είναι ήδη σήμερα σε επιδοτούμενα προγράμματα και τους επόμενους δύο μήνες ο αριθμός αυτός θα ανέλθει σε 120 χιλιάδες ενώ έως τον Φεβρουάριο οι θέσεις αυτές θα φτάσουν σε περίπου 212  χιλιάδες. Γνωστοποίησε παράλληλα ότι  προγραμματίζονται 150.000 νέες προσωρινές θέσεις εργασίας για το 2016, διάρκειας 8 μηνών.

Υποστήριξε ότι οι πολιτικές δυνάμεις από την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία μέχρι τους Πράσινους αναπροσαρμόζουν τη στάση τους.

Και τούτες οι τάσεις, όπως προέβλεψε, είναι εξαιρετικά πιθανόν να διευρυνθούν στο βαθμό που η Γερμανία ως ατμομηχανή της λιτότητας έχει εξαντλήσει αρκετό από το πολιτικό της κεφάλαιο στην αντιπαράθεση με τη μικρή Ελλάδα, κυρίως λόγω της πίεσης που άσκησε και του εκβιασμού της 12ης Ιουλίου στον οποίο πρωταγωνίστησε.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ:

Ο ελληνικός λαός έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα πριν από οκτώ μήνες την ευκαιρία και «αυτός οδήγησε τη χώρα  στην καταστροφή και τώρα ζητά μια δεύτερη ευκαιρία για να την ολοκληρώσει», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.