Επειδή το καλοκαίρι πλησιάζει και έχεις ήδη αρχίσει να σκέφτεσαι σε ποιο νησί θα κάνεις διακοπές, έχοντας το μοχίτο να σου κάνει παρέα δίπλα στην ξαπλώστρα, το γυαλί ηλίου και το αντηλιακό στα χέρια σου… basta, τώρα που είπα αντηλιακό, άστο κάτω,  μη λουστείς πάλι σε όλο σου το σώμα, γιατί επηρεάζει το πόσο γόνιμος είσαι!

Δε με πιστεύεις ε; κι όμως σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στη DailyMail,  η χρήση αντηλιακού θα μπορούσε να μειώσει τις πιθανότητες ενός άντρα να γίνει πατέρας, καθώς οι χημικές ουσίες που περιέχονται σε αυτό και οι οποίες μπλοκάρουν την υπεριώδη ακτινοβολία, επιδρούν στην ανδρική γονιμότητα.

Εντάξει, ναι καταλαβαίνω, δε γίνεται να μη βάζεις αντηλιακό το καλοκαίρι, όταν εκτίθεσαι στους 40 βαθμούς, αλλά μπορείς να περιορίσεις την ποσότητα που θα βάλεις στο δέρμα σου και να προσπαθήσεις να εκτίθεσαι λιγότερο της ώρες αιχμής, που ο ήλιος σε «ψήνει» κυριολεκτικά!

Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι αυτά τα χημικά απορροφώνται από το δέρμα και επιδρούν στις ορμόνες του οργανισμού. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι άντρες που εκτέθηκαν σε συγκεκριμένες χημικές ουσίες εμφάνισαν 30% μείωση στη γονιμότητά τους.

Η ομάδα των συγκεκριμένων χημικών ουσιών που ρίχνουν τη… γονιμότητά σου, χρησιμοποιούνται συχνά σε αντηλιακά, σαμπουάν, ενυδατικές κρέμες και άλλα καλλυντικά για την προστασία του δέρματος και των μαλλιών από τις βλαβερές επιδράσεις του ήλιου.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η έρευνα, δεν έχει εξακριβωθεί το κατά πόσο οι ουσίες αυτές βλάπτουν την ποιότητα του σπέρματος ή εμποδίζουν τη γονιμότητα με άλλο τρόπο.

Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα πιάσεις αντηλιακό στα χέρια σου, σκέψου καλά αν θα το τελειώσεις όλο πάνω σου, γιατί εκτός από το δέρμα επηρεάζει και το μόριο σου!