Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για την προσφυγική κρίση στις Βρυξέλλες και ενώ οι διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση είναι ακόμα ανοικτές με το deadline να πλησιάζει επικίνδυνα, η επικαιρότητα μας κρατάει σε εγρήγορση! 

Πρώτο και πιο καυτό θέμα της ημέρας δεν είναι άλλο παρά οι αντιδράσεις στην χρήση του όρου «Μακεδονία» για την ΠΓΔΜ από τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα.

Ο πολιτικός κόσμος διχάστηκε με τους μεν να υποστηρίζουν τον κ. Μουζάλα και τους δε να απαιτούν την άμεση παραίτηση του. Την ίδια στιγμή η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασιλή, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών δήλωσε πως τελική απόφαση για το πως θα κινηθεί η Κυβέρνηση επί του θέματος Μουζάλα θα παρθεί μετά την Σύνοδο Κορυφής.

Ανάμεσα στους αιτούντες απομάκρυνσης του Γιάννη Μουζάλα από το υπουργείο είναι και ο έταιρος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. Διαρροές έκαναν λόγο για απειλή από την πλευρά του κ. Καμμένου για παραίτηση του ιδίου σε περίπτωση που δεν αποχωρήσει ο κ. Μουζάλας. Σύμφωνα με πληροφορίες του ipop.gr ο Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πάνο Καμμένο και κατέληξαν στο ότι θα βρεθεί μία κοινή λύση μετά την επιστροφή και των δύο στην Αθήνα.

Και ενώ όλοι περιμένουμε να δούμε το επόμενο “επεισόδιο” στο θέμα “Μουζάλα”, η ΝΔ προχώρησε στη διαγραφή του Φαήλου Κρανιδιώτη. Αιτία της διαγραφής είναι η προκλητική δήλωση, του γνωστού δικηγόρου και στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, στο facebook για τον Γιάννη Μουζάλα.

Την ίδια στιγμή η Αντζελίνα Τζολί πατάει το πόδι της σε ελληνικό έδαφος και όλα τα βλέμματα στρέφονται πάνω της. Οι παλμοί ανέβηκαν όταν η Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως του ΟΗΕ συναντήθηκε με τον Αλέξη Τσίπρα. 

Άμεση σύνδεση βλέπει ο Ντόναλντ Τουσκ πως υπάρχει ανάμεσα στο Κυπριακό και την συμφωνία Ε.Ε.- Τουρκίας. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είπε πως για να υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ε.Ε. και Τουρκίας, θα πρέπει να υπάρξει παράλληλα και πρόοδος στο Κυπριακό.

Για αύριο Πέμπτη ο Αλέξης Τσίπρας έχει γεμάτη ατζέντα, καθώς με την επίσκεψη του στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ, ενώ δεν αποκλείεται να έχει ακόμη μία προσωπική συνάντηση με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Παράλληλα, άκαρπη ήταν η συνάντηση της Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των Θεσμών την Τετάρτη καθώς η συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα. Στο τραπέζι των συζητήσεων τέθηκαν το φορολογικό και οι συντάξεις αλλά δεν κατέληξαν κάπου. Έτσι κλείστηκε νέο ραντεβού για τη μία το μεσημέρι της Πέμπτης αλλά και για το απόγευμα όπου αναμένεται να ανοίξουν το καυτό θέμα των κόκκινων δανείων.

Ας ελπίζουμε.. πως αύριο το καλό θα νικήσει

Photo:Menelaos Myrillas / SOOC